eur:
394.24
usd:
355.89
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Kemény Dénes, a magyar válogatott év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség díjával a férfi vízilabda Világliga-sorozat C csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország-Olaszország találkozón Székesfehérváron 2012. november 3-án. A magyar válogatott 6-5 arányban megnyerte a mérkőzést.
Nyitókép: Kovács Anikó

Üdeség és frissesség jellemezte a 63 éves spanyol edzőt – Kemény Dénes a spanyol siker titkáról

A szövetségi kapitány friss szellemisége is kellett a spanyolok sikeréhez a németországi labdarúgó-Eb-n – vélekedett az InfoRádióban Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot. Luis de la Fuente, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem tartozott a legismertebb edzők közé, de az utánpótlásban szépen halmozta a sikereket a korosztályos válogatottakkal.

A felnőtt spanyol csapattal aratott siker után Kemény Dénes az InfoRádióban azt mondta, ha valakiben megvannak a képességek, hogy nagy eredményeket érjen el, aztán pedig odakerül a nagy lehetőséghez, sokszor olyan dolgok is melléállnak, amelyek később nem, ebből pedig az adott pillanatban szuper eredmény tud kialakulni, ez történhetett most.

"1997-ben a sevillai vízilabda-Eb volt az első olyan esemény, amelyen együtt dolgozhattam a válogatottal. Elképzelésünk és hitünk volt, de biztosak nem lehettünk semmiben. Aztán jött az eredmény, amely visszaigazolt mindent" – emlékeztetett kapitányi útja elejére Kemény Dénes.

Kiemelte a nyugalmat és az üdeséget "az egyébként nem tinédzser" spanyol edzőn. "Vannak gondolatai, amelyeket ezek a játékosok hellyel-közzel megvalósítanak. Amikor nehéz helyzet van, azon is átvergődnek, de összességében egy olyan üdeséget láttam, amely mellett a feszültség sokkal kevésbé volt tapasztalható, mint a korábbi edzőknél" – nyomatékosította.

Ismert, Luis de la Fuente 63 éves, a másik Eb-döntős csapat, Anglia szövetségi kapitánya, Gareth Southgate jóval fiatalabb, de hosszabb ideje ül az angol padon.

Láthatóan a szurkolók többsége szerint igazságos eredmény született az Eb-döntőn, a torna egészén domináltak, Kemény Dénes szerint "össze sem hasonlítható Angliával".

"A szórakoztatóbb és szebb futballt játszó csapat nyert. Az angolok célfocit játszottak, mindig annyit adtak ki, amennyit kellett, és azért csak elmentek a döntőig. Az utolsó percben pedig majdnem kiegyenlítettek úgy, hogy előzőleg centiken múlt a spanyol vezető gól, épp nem volt les" – fejtegette.

Hazai vizek: a vereség is lehet inspiráló

Arról is elmondta a véleményét, hogyan kell értékelni a magyar férfi vízilabda-válogatott sima margitszigeti vereségét felkészülési meccsen Olaszországtól.

"A kudarc és a gyengébb teljesítmény abszolút inspiráló, az addig elvégzett munkát át lehet kicsit lapozni, megnézni, mi van rendben, mi van még hátra, vagy akár egyénileg meg lehet találni a játékosoknál azokat az apróságokat, fejlődési lehetőségeket, amelyeket lehet még gyakorolni, és amelyektől ismét visszajön az önbizalom. Igazából itt az volt a különleges, hogy a Margitszigeten a magyar válogatott nem nagyon szokott kikapni, pláne nem telt ház előtt. De ez is adhat egy olyan lelki lökést, dühöt, amely a sokkal fontosabb mérkőzések előtt segítség lesz" – figyelmeztetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ne nagyon akarjon autózni Budapest belvárosában - augusztus 20-i programok és lezárások

Ne nagyon akarjon autózni Budapest belvárosában - augusztus 20-i programok és lezárások

Az év leglátványosabb tűzijátékával, számos programlehetőséggel és rengeteg közlekedési korlátozással telhet az idei augusztus 20-i ünnep. Az időjárás miatt van kis izgulnivaló.

A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon - mondja egy kutatás

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója. Hozzátette: felmérésük alapján mind az érzelmi, mind a testi hűség nagyon fontos a magyarok számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×