eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Merih Demiral centre-back of Turkey and Al-Ahli SFC celebrates his second goal by making a hand gesture similar to the Ulkucu salute for which UEFA is investigating him during the UEFA EURO 2024 round of 16 match between Austria and Turkiye at Football Stadium Leipzig on July 2, 2024 in Leipzig, Germany.  (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

UEFA-vizsgálat indult a törökök hősének ünneplése miatt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) eljárást indított Merih Demirallal, a török válogatott védőjével szemben, aki az osztrákok ellen 2-1-re megnyert nyolcaddöntőben szélsőjobboldali köszöntéssel ünnepelte második gólját.

A 26 éves futballista az ultra-nacionalista Szürke Farkas csoport kézmozdulatát használta az összecsapáson, ez a köszönés Ausztriában és Franciaországban is tiltott.

Demiral eddig a törökök mind a négy mérkőzésén pályára lépett, nagy érvágás lenne az olasz Vincenzo Montella számára, ha nélkülöznie kellene őt a Hollandia elleni negyeddöntőben.

Az UEFA-nak ezen a viadalon már be kellett avatkoznia hasonló ügyben, az albán Mirlind Dakut két mérkőzésre eltiltotta, miután a horvátok elleni csoportmeccset követően szerbellenes rigmusokat skandált szurkolóival.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×