eur:
394.92
usd:
368.89
bux:
71823.94
2024. június 28. péntek Irén, Levente
STUTTGART, GERMANY - JUNE 23: Kevin Csoboth of Hungary celebrates after scoring a goal to make it 0-1 during the UEFA EURO 2024 group stage match between Scotland and Hungary at Stuttgart Arena on June 23, 2024 in Stuttgart, Germany.(Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)
Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Előkerült Szoboszlai és Csoboth gólöröme – több mint tíz évvel ezelőttről

A labdarúgó-válogatott csapatkapitánya és a skótok ellen győztes gólt szerző társa ugyanabból a kis klubból indult.

Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin fontos gólt ünnepelt együtt a Skócia ellen 1-0-ra megnyert csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon, de a magyar válogatott két játékosának közös története jóval korábbra nyúlik vissza. Mindketten, sőt a szintén az Eb-n fontos szerepet játszó Bolla Bendegúz is, a székesfehérvári Főnix Gold utánpótlásklubban nevelkedtek, és együtt érték el első sikereiket.

Az egyesületet Szoboszlai Zsolt, Dominik apja, Bolla László, Bendegúz apja alapította, de Csoboth Kevin apja, Csoboth Róbert, aki maga is NB I-es játékos volt, rendszeresen vitte a gyerekét Pécsről Fehérvárra edzeni – írja a Telex. A Főnix 2011-ben és 2013-ban is megnyerte a legrangosabb korosztályos tornát, a Cordial Cupot Németországban, amelyiken mindhárman játszottak. Később elágazott mindhármuk karrierje, de most a válogatottban újra találkoztak.

A skótok elleni meccset Szoboszlai – mint utóbb kiderült, izomsérüléssel – végigjátszotta, míg Bolla kezdő volt, és őt váltotta az utolsó percben győztes gólt rúgó Csoboth. A meccs végén Szoboszlai és Csoboth együtt ünnepelt, ahogy több mint tíz évvel korábban egy gyermektornán, erről most került elő egy felvétel:

És videón a mostani gól és gólöröm:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 12:27
×
×
×
×