eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Csoboth Kevin kapura lő a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csoboth Kevin gólja Eb-rekord - videó, képek

Számok, érdekességek a stuttgarti magyar győzelem után.

Csoboth Kevin 99.32-nél lőtte a gólt, ez rekord az Eb-k történetében, az úgynevezett rendes játékidőben ennél később nem született gól.

A magyar válogatott mindössze harmadszor nyert Eb-mérkőzést, 1964-ben a dánokat, 2016-ban az osztrákokat verte korábban.

Brit csapat ellen, világ- vagy Európa-bajnokságon 1962 óta először nyert a magyar válogatott, Chilében, Albert Flórián remeklésével, az angolokat vertük.

Sallai Roland a második magyar játékos, akit az UEFA Eb-meccs legjobbjának választott. Korábban Kleinheisler Lászlót az osztrákok (2016) és a franciák (2021) ellen ítélték a legjobbnak.

Marco Rossi eddig húsz játékost vetett be a tornán, a két cserekapus és a sérült Négo és Balogh Botond mellett Horváth Krisztofer és Kata Mihály nem játszott még.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×