eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél a szövetség éves közgyűlésén a telki edzőközpontban 2019. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor München előtt: a világ legjobbjai között lehet néhány éven belül a válogatott

Az MLSZ-elnök óva inti a szurkolókat, hogy elvárják a csodát a foci-Eb-n Németország ellen, igaz, az egyre gyakrabban következik be a Rossi-csapatnál.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, amelyben a sportvezető a német–magyar Eb-csoportmeccs apropóján, illetve a továbbjutás matematikai esélye tudatában arról beszélt, hogy amikor Marco Rossi válogatottját meglátogatta a torna előtt, még a buborékon kívül, jelezte, már az győzelem, hogy a nemzeti együttes Eb-mérkőzéseket játszik.

"Évtizedekig hiába vártak ugyanis erre a magyar szurkolók, s amikor végre negyvennégy év után sikerült a kijutás Franciaországba a 2016-os tornára, kevesen remélték, hogy az újabb selejtezősorozat végén megint ott lehetünk az Eb-n. Éppen azért tartottam fontosnak mindezt leszögezni" – mondta.

Nem szerette volna, ha csalódásként élik meg, hogy nincs pontszerzés.

Szerinte a korábban látott küzdőszellemmel történhet csoda a németek ellen is szerda este 9-kor Münchenben, de egy pillanatig sem szabad azt gondolni, hogy a magyarok a találkozó esélyesei.

"A nagy szó inkább az, hogy szinte

ennek a meccsnek az eredményétől függetlenül kijelenthetjük, hogy jó úton járunk, folyamatosan fejlődik a labdarúgásunk,

a válogatott karaktere, ereje is rengeteget változott az elmúlt években" – fogalmazott.

Rámutatott, hogy a müncheni összecsapáson tízezer német és kétezer-ötszáz magyar drukker lehet ott, ezért úgy sejti, a vendégszurkolók felveszik a versenyt a hazaiakkal.

Megígérte, ő is szurkolni fog, még ha egész mérkőzésen hordani is kell a maszkot.

"Egyre gyakrabban tapasztaljuk meg, hogy a magyar csapat bármire képes..." – hívta fel a figyelmet.

Azt is mondta, hogy a magyar válogatott néhány éven belül a világ legjobbjai közé tartozhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×