eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Jehia Eldera, a Veszprém játékosa (k) a kézilabda NB I döntőjének második OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésén a szegedi Pick Arénában 2024. május 29-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Huszonhat góllal nyert a Veszprém a klubvilágbajnokságon

A Veszprém HC 43-17-re legyőzte a brazil Handebol Taubatét a férfi kézilabda klubvilágbajnokság csoportkörének szombati játéknapján, az egyiptomi Új Fővárosban.

Eredmény

Hatékony védekezéssel és lerohanásból szerzett gólokkal kezdtek a bakonyiak, akik a várakozásoknak megfelelően folyamatosan növelték előnyüket. Tíz perc után 7-1, húsz perc elteltével pedig 15-2 volt az állás, mert a Taubaté nem találta a remek védekezés ellenszerét, és ez további gyors ellenakciókat eredményezett. Mike Ulrich Jensen nagyszerű kapusteljesítményére alapozva a szünetig tovább növelte a különbséget csapata, a második félidőben pedig üres kapus, létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak a brazilok, de nem jártak sikerrel.

A 39. percben már húsz találat volt a két együttes között az edzőmérkőzésnek is gyenge találkozón, a 44. percben viszont először fordult elő, hogy egymás után két gólt szerzett a Taubaté. A bakonyiak némileg visszavettek a tempóból, a brazilok támadójátéka javult, ennek ellenére óriási, 26 gólos különbség alakult ki a végére.

Hugo Descat tíz, Bjarki Már Elísson nyolc góllal vette ki részét a sikerből, Mike Ulrich Jensen 41 lövésből 24-et kivédett.

A magyar bajnoki címvédő vasárnap - közép-európai idő szerint - 16.30-tól az egyiptomi Zamalek SC-vel találkozik. Az elődöntőbe a három csoportgyőztes, valamint a legjobb második jut. Az idei a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém eddig egyszer, 2015-ben vett részt a tornán, és akkor ezüstérmet szerzett.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Összeomlik idén a polar vortex? - Megszólaltak a kutatók, kiderült, milyen tél várhat ránk

Összeomlik idén a polar vortex? - Megszólaltak a kutatók, kiderült, milyen tél várhat ránk

Az idei év eddig időjárás szempontjából rendkívül változékony volt. Nyáron az egymást követő hőhullámok Magyarországon kiterjedt aszályokat, majd a szeptemberben érkező, rengeteg csapadékkal járó ciklon egész Közép-Európában több évtizede nem látott áradásokat eredményezett. Hiába kezdődött csak néhány hete az ősz, a meteorológusok már az idei télre várható időjárásra próbálnak előrejelzéseket készíteni a jelenleg megfigyelhető légköri folyamatokra támaszkodva. A Severe Weather Europe elemzése alapján megnéztük, milyen időjárás várható Európában és a Föld északi féltekéjén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×