eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Lékó Péter nemzetközi nagymester (j) és az indiai Rameshbabu Praggnanandhaa a 45. sakkolimpia hatodik fordulójában a BOK Csarnokban 2024. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Már biztosan dobogós a magyar csapat a budapesti sakkolimpián

A budapesti sakkolimpia nyolcadik fordulójában a magyar férfi csapat az örményekkel játszott, és ért el fontos győzelmet, amivel garantáltan a dobogóról várja a következő ellenfelét.

Lékó Péter partija ért a leggyorsabban véget, döntetlenezett sötéttel. Rapport Richárd 31 lépés után egyezett meg döntetlenben Martiroszjannal szemben, nem tudta megingatni ellenfelét. A honosított Szjugirov Szanan és Szargiszjan addig játszott, hogy már csak két-két gyalog és egy bástya volt a táblán, ezek után állapodtak meg remiben - írja a Telex.

A sötéttel játszó Gledura Benjámin partijára azt írta a számítógép, hogy a magyar nagymester kisebb hátrányba került a megnyitás után, de ezt tökéletesen ellensúlyozta a középjátékban,

majd a 29. lépésben könyörtelenül lecsapott ellenfele hibájára, és egyértelműen jobb lett az állása.

A folytatásban fokozatosan növelte előnyét, és Hovhanyiszjan pedig a 45. lépés után nyújtott kezet ellenfelének, amikor már észlelte, hogy az Amerikában tanuló magyar nagymester két középen előretörő gyalogját semmiképpen sem tudja feltartóztatni.

India megerősítette vezető helyét, miután simán verte Iránt is, 16 ponttal áll az élen. Magyarországnak 14 pontja van, és a pénteki játéknap előtt biztosan a dobogóról várja következő ellenfelét.

Hogy melyik nemzet jön, csak később derül ki.

A férfiaknál a B csapat döntetlenre végzett Belgiummal, a C válogatott kikapott Angolától. A női A csapat Ukrajnától, a B csapat Moldovától szenvedett vereséget, a C válogatott viszont legyőzte Tunéziát.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×