eur:
393.2
usd:
354.1
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen a bronzérmes Papp Bianka a célban a 2024-es párizsi nyári paralimpiai játékok női 400 méteres gyorsúszás S10 kategóriájának döntőjében a nanterre-i Paris La Défense Arénában 2024. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/MOB/Szalmás Péter

Pap Bianka bronzérmes 400 méteres gyorsúszásban

Újabb érem a paralimpián.

Az úszó Pap Bianka bronzérmet szerzett csütörtökön az S10-es sérültségi kategória 400 méter gyors számában a párizsi paralimpián. Hotz Csenge hetedik lett.

A Vasas 24 éves versenyzőjének, Papnak - akinek gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja - az ötből ez a harmadik száma a francia fővárosban, korábban még nem sikerült dobogóra állnia.

Négyszáz gyorson három éve, Tokióban ezüstérmes volt, de azóta már nyert világbajnokságot is ezen a távon, a csütörtöki döntőbe pedig a harmadik legjobb idővel jutott be a délelőtti előfutamból.

A fináléban sokáig tartotta a lépést az élen haladó amerikai-kanadai duóval, 200-nál ráadásul másodikként fordult, de aztán a táv második felében leszakadt riválisaitól. A harmadik helyét ugyanakkor senki nem veszélyeztette, s végül bronzérmes pozícióban csapott a célba 4:35.63 perccel.

A paralimpiai újonc, pécsi Hotz Csenge 4:53.31-gyes eredménnyel szerezte meg a hetedik helyet. Korábban 100 pillangón is hetedik volt. A Pécsi Vörös Meteor Sportkör mindössze 16 éves versenyzőjének hatéves korában a bal lábának ízületei folyamatosan rövidültek, emiatt lett parasportoló.

A 400 gyorsot a kanadai Aurelie Rivard nyerte. Pap Bianka a magyar küldöttség hatodik érmét szerezte Párizsban, a harmadik bronzot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×