eur:
391.49
usd:
361.26
bux:
73454.94
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Pascal Jansen vezetőedző a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóján a másnapi Ferencvárosi TC-The New Saints (walesi) Bajnokok Ligája selejtezőmérkőzés előtt a Groupama Arénában 2024. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Azért még elutazik BL-selejtezős visszavágójára a Ferencváros

Ötgólos előnye birtokában formalitásnak tűnik a Ferencváros keddi visszavágója a walesi The New Saints vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.

A holland Pascal Jansen vezetőedző bemutatkozása remekül sikerült a zöld-fehérek élén, de nemcsak az 5-0-s eredmény miatt, hanem a játék is kifejezetten meggyőző volt. Kérésének megfelelően kifejezetten energikusan futballozott a magyar bajnok és láthatóan komolyan vette az összecsapást, hogy elkerülje a tavalyihoz hasonló fiaskót, amikor is a feröeri Klaksvíkkal szemben váratlanul alulmaradt.

A Ferencváros pihenten várja a párharc második, idegenbeli meccsét, mivel az OTP Bank Liga nyitófordulójában nem lépett pályára, ugyanis a Debreceni VSC kérésére elhalasztották a találkozót, mert a hajdúsági városban éppen fesztivál zajlott.

A két csapat múltja is magyar sikert ígér, ugyanis az FTC egyszer találkozott walesi riválissal, 1974-ben kettős győzelemmel búcsúztatta a Cardiff City a KEK első fordulójában, míg a TNS 2015-ben a Videotonnal szemben alulmaradt a BL-selejtezőben.

Amennyiben az FTC a papírformát érvényesítve továbbjut a párharcból, akkor legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt ősszel, míg a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájához további két párharcot kellene nyernie. A következőt valószínűleg a Midtjylland ellen, ugyanis a dán bajnok háromgólos előnyre tett szert az andorrai Santa Coloma vendégeként.

A keddi összecsapást a Duna 20 órától élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×