eur:
392.53
usd:
361.91
bux:
72745.29
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Tóth Barna (k), a Paksi FC játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Háromgólos előnnyel utazhat Ciprusra a Paks

A Paks háromgólos győzelmet aratott ciprusi vendége, az AEK Larnaca felett csütörtökön a labdarúgó Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

A magyar kupagyőztes az első félidőben Haraszti Zsolt kiszorított helyzetből váratlanul leadott hajszálpontos lövésével szerzett vezetést, a másodikban pedig a csereként beállt Tóth Barna kiugrásból vette be a szigetországiak kapuját, majd a végeredményt a Kisvárdáról igazolt Ötvös Bence állította be a 74. percben. A vendégek 20-szoros válogatott magyar támadója, Gyurcsó Ádám kezdőként lépett pályára, majd az 57. percben cserélték le.

A visszavágót jövő csütörtökön 18 órától rendezik Cipruson. A párharc győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik a harmadik körben.

Kiegyenlített első tíz percet láthatott a publikum, de az már a meccs elején nyilvánvalóvá vált, hogy a Paks sokkal szervezettebben és koncentráltabban futballozik mind támadásban, mind védekezésben, mint az első, Európa-ligás párharcában. A meccs első helyzetét gólra is váltották a zöld-fehérek, Haraszti éles szögből lőtte ki a jobb felső sarkot. A magyar vezetés birtokában sem változott a játék képe, egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, Szappanosnak kétszer kellett nagyobbat védenie a szünetig, de a Paksnak is volt lehetősége, hogy megduplázza az előnyét.

Térfélcserét követően a Paks átengedte a területet az ellenfelének, így enyhe mezőnyfölényben játszottak a vendégek, azonban helyzeteket nem tudtak kialakítani. Ezzel szemben a tolnaiak ebben a játékrészben is az első lehetőségükből betaláltak a Hahn sérülése miatt becserélt Tóth révén. A hátralévő időben is többet birtokolta a labdát a Larnaca, csakhogy gólt ismét a Paks rúgott, egy szöglet után Ötvös lőtt a hálóba. A hajrában jobban beszorult a magyar csapat, amely kivédekezte az utolsó tíz percet, így magabiztos előnnyel utazhat az idegenbeli visszavágóra.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×