eur:
390.73
usd:
359.02
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke beszédet mond a párizsi ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat eskütételén a Művészetek Palotájában 2024. július 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyulay Zsolt: nagyon jó, hogy fokozódik a feszültség, ez kőkemény harc

Én kimondottan örülök annak, hogy kemény döntéseket felvállaltak a szövetségek annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredmény jöjjön ki – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Letette az olimpiai esküt a párizsi ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat. A Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt kérte a sportolóktól, hogy ne teherként, hanem lehetőségként éljék meg az olimpiai szereplést.

A kajakozóként kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban az idézte fel, hogy versenyzőként az eskütétel egy kicsit teher volt, mert el kellett jönni az edzőtáborból, és szépen fel kellett öltözni, mégis felemelő érzésként maradt meg benne, ráadásul egy kicsit összerántotta a csapatot, mert ez volt az első alkalom, amikor találkozni lehet azokkal, akikkel együtt utaznak majd a játékokra. Sportvezetőként, MOB-elnökként még inkább úgy gondolja, hogy az eskütétel nagyon fontos az olimpiai csapat szempontjából.

Gyulay Zsolt örül annak, hogy népesebb lesz valamivel a csapat, mint három éve Tokióban. "Néhány sportág elmaradt a várakozástól vagy önmaga által felállított követelményektől, de ettől függetlenül 180 fős létszámmal részt venni, és benne lenni 206 országból az első húszban, nagy eredmény" – értékelt a MOB elnöke.

Beszélt a sportolók felkészülésének a hajrájáról is, és kiemelte, minden versenyzővel szemben, legyen újonc vagy éppen tapasztalt, a sokadik világversenyére készülő olimpikon, egyetlen elvárás van: életük legnagyobb versenyén, az olimpián a legjobbjukat hozzák. "Ha mindenki a maximumot hozza, amit tud, akkor nagyon szép eredményeket érhetünk el, hiszen nagyon sok olyan versenyszám van, ahol szép eredményre számíthatunk, de természetesen az olimpia hozhat meglepetéseket is, remélem, pozitív irányban" – mondta Gyulay Zsolt.

Kitért azokra a válogatási döntésekre is, amelyek több sportágban nagy vihart váltottak ki. Szerinte ezek nem ügyek, csak arról van szó, hogy vita van arról, hogy hogy ki kerül a csapatba, és az teljesen természetes dolog.

"Nagyon jó, hogy fokozódik a feszültség. A feszültség szerintem jó, ráhangolja a sportolókat, vezetőket, mindenkit. Tudjuk, hogy komoly a tét, teljesen természetes, hogy az olimpiai csapatba kerülés stressz mindenkinek, és kőkemény harc megy. Az, hogy valakik ügyet csinálnak, a Facebookon üzengetnek a másiknak, vagy lehoznak egy-két cikket, amiből esetleg úgy tűnik, hogy a sportágon belül probléma van, ez már a mai világ, ezzel nehezen tudok megbarátkozni, de ez van" – fejtette ki a véleményét az elnök. Úgy látja, hogy az érintett sportágakban, öttusában, vívásban vagy kajak-kenuban minden döntés annak érdekében született, hogy egy jobb hajóegység, egy jobb csapat vagy egy jobb versenyző jusson el Párizsba. "Én kimondottan örülök annak, hogy kemény döntéseket felvállaltak a szövetségek annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredmény jöjjön ki. Ezt nem ügynek nevezném, ez a természetes folyamat" – tette hozzá.

A felvetésre, hogy ki lesz a magyar csapat sztárja, nem tudott nevet mondani, mert ma már akkor a verseny, hogy nagyon nehéz azt mondani, hogy valaki, ha száz százalékot hoz, biztos megnyeri az olimpiát. "Nem is szeretnék senkire sem terhet tenni, de akik olyan szinten tudnak teljesíteni, önmaguktól is aranyérmet várnak. Nem kell sokat már várni, ki fog derülni" – mondta a Magyat Olimpiai Bizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×