eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Pierre Gasly, az Alpine francia versenyzője nézi autóját, miután a gumifalnak ütközött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának második szabadedzésén a szuzukai pályán 2023. szeptember 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Az egyik pilótája már megvan az Alpine-nak

Szerződést hosszabbított a Forma-1-es Alpine csapattal a francia Pierre Gasly.

A francia istálló csütörtöki bejelentésében nem jelezte, hogy mennyi időre szól a megállapodás, csak annyit jegyzett meg, hogy „több évre”.

„Otthon érzem magam ennél a nagyszerű csapatnál. Élvezem, hogy igazi részese vagyok mind a Forma-1-es projektnek mind pedig az Alpine jövőképének” – fogalmazott Gasly, aki a vasárnapi Spanyol Nagydíjon kilencedik volt, az összetettben pedig öt ponttal a 15. helyen áll.

A 28 éves pilóta a tavalyi szezon elején csatlakozott az Alpine-hoz, másfél év alatt 67 pontot szerzett, és kétszer állhatott dobogóra.

Az még nem dőlt el, hogy ki lesz Gasly társa a következő idényben, miután elválnak útjaik a szintén francia Esteban Oconnal. Sajtóértesülések szerint az istálló szeretné szerződtetni a spanyol Carlos Sainz Jr.-t, aki az év végén elhagyja a Ferrarit, és helyére majd a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton kerül.

Az Alpine a csapatok versenyében hetedik, nyolc szerzett ponttal.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×