eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Azeri Nagydíja sprintfutamának rajtja után a bakui versenypályán 2023. április 29-én. A futamot április 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Szabályt hoznának a Forma-1-es autók festésére

Egyre inkább tűnik el a versenygépekről a megkülönböztető festés, és ez zavaró lehet a nézők számára. Ez ellen próbál tenni a FIA.

A Forma-1-es autók egyre nehezebbé válnak, ezért a csapatok körében gyakorivá vált, hogy bizonyos részeiket festetlenül hagyják, így akár több kilogramm felesleges súlyt is meg lehet spórolni, ami a teljesítményükre is hatással van - írja a Scuderia Fans cikke nyomán a Player.

Azonban van ennek egy árnyoldala is, ami elsősorban a külső szemlélők számára lehet zavaró:

az autókon egyre nagyobb százalékban jelen lévő karbonfelületek miatt az élő közvetítés során bizonyos kameraállásokból nehezebb megkülönböztetni egymástól a járműveket.

A FIA együléses bizottságának vezetője, Nikolasz Tombazisz elárulta, hogy a probléma valós, és már a következő bizottsági ülésen szeretnének megoldást találni erre a helyzetre, ugyanakkor nem szabályozás által.

"Azt kellene elérnünk, hogy a csapatok valamilyen módon kommunikáljanak egymással a festésről. (...) Még nem tudjuk, pontosan miként lehetne ezt elérni, de nem szeretnénk előírásokkal szabályozni az autók fényezését" - mondta, hozzátéve, csak azt szeretnék elérni, hogy versenygépek jól megkülönböztethetőek, felismerhetőek legyenek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×