eur:
392.92
usd:
363.45
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash

Megtalálták a vadvízi kajakozás koronázatlan királyának holttestét

A brit vadvízi evezős még májusban tűnt el, azóta is hiába keresték az olasz és svájci hatóságok. Most egy olaszországi tóban bukkantak rá a testére.

Egy vitorlázó talált rá Bren Orton ismert vadvízi kajakos holttestére az észak-olaszországi Lago Maggiore Verbanóhoz tartozó vizein - írja a Sky Sports híradása nyomán az Origo Sport. A 29 éves extrém sportoló valóságos legenda volt a vadvízi kajakosok között, csak úgy emlegették, mint a "vadvizek királya".

Bren Orton május 16-án tűnt el, a hatóságok azóta is sikertelenül keresték. A jelenlegi ismeretek alapján

a sportoló az olasz-svájci határtól indulva szerette volna egyedül végigevezni a kajakosok körében csak "alpesi özönvíz"-nek nevezett veszélyes Melezza folyót.

A kajakos a 2015-ös ottawai világbajnokság óta volt tagja a brit szabadstílusú kajak-kenu válogatottnak, számos világverseny mellett minden létező, lehetőleg minél veszélyesebb nemzetközi megmérettetésen elindult, imádta, ha nagyok voltak a hullámok, és ha vízesésekkel volt nehezítve az útja.

Bren Orton 9 évesen kezdett kajakozni, 16 évesen pedig már a Fehér-Nílus ugandai szakaszán vett részt egy expedícióban. Hírnevét a sportágban akkor alapozta meg, amikor 2018-ban sikerrel evezett le a közel 40 méter magas mexikói Big Banana vízesésen. Ez a második legmagasabb vízesés, amit egy vadvízi kajakos meglovagolt - írják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bren Orton (@bren.orton) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×