eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy frankfurti sajtóértekezleten 2023. március 24-én. Németország március 25-én Peru ellen játszik barátságos mérkőzést.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Beindult az edzőkeringő: Chelsea, Milan, Barcelona, Bayern – ki ül a kispadra?

A 2023–2024-es klubfutballidény zárásával (nem elfeledve, persze, hogy még két nemzetközi kupadöntő hátra van) egyre több nagy klubnál igyekeznek már a napokban lezárni az edzőkérdést. Csapatok és jelöltek, ahol már minden eldőlt, csapatok és jelöltek, ahol még csupán tárgyalnak.

A Liverpool FC éléről távozott Jürgen Klopp, maga is megénekeltette búcsújakor az Anfield Roadon a szurkolókat az utód nevével: a Feyenoordtól érkező, holland Arne Slot dirigálja majd a 2024–2025-ös idénytől a gárdát.

Ugyancsak eldőlt, hogy a rossz idényt futó AFC Ajax élére július elsejétől a mindössze 35 éves, különösebb játékosmúlttal nem rendelkező Francesco Farioli kerül. Az olasz Mister legutóbb az OGC Nice csapatát vezette a Ligue 1-ben.

A Juventustól távozott Massimiliano Allegri, tény, hogy Thiago Motta lesz az új edző, de a klub a hivatalos bejelentéssel még várt az idény végéig. Várhatóan hamarosan ez is megtörténik, és a Bologna sikeredzője Torinóba költözik.

Az AC Milannál váltás lesz, Stefano Pioli távozik. A portugál Paulo Fonseca a legesélyesebb jelölt.

A Napolinál a klubelnök, Aurelio De Laurentiis nagy erőkkel sztáredzőt keres. Gian Piero Gasperini, az Atalanta sikeredzője már nemet mondott, marad Bergamóban. Nápolyban Antonio Conte megszerzése a vágyálom.

A Barcelonától távozik Xavi Hernandez, a spanyol lapok szerint nagyon közeli a megállapodás a német Hansi Flickkel. Akadtak már a katalán klub történetében sikeres német edzők, mint Hennes Weisweiler és Udo Lattek.

A Bayernnél (állítólag) annyi kudarc után közeli a megállapodás: a távozó Thomas Tuchel helyét a belga Vincent Kompany foglalja el, aki frissen esett ki a Premier League-ből a Burnley menedzsereként.

A Hertha BSC-től távozó Dárdai Pálnak még nincs utódja, a legesélyesebb jelölt a volt nürnbergi Cristian Fiel.

Bizonytalan Erik ten Hag jövője a Manchester Unitednél, jelöltek bőven vannak, például éppen Thomas Tuchel. „Az Ipswich Townnál dolgozó Kieran McKenna, aki a Chelsea és a Brighton kiszemeltje is, a brentfordi Thomas Frank, az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate és Mauricio Pochettino, aki nemrégiben távozott a Chelsea-től, szintén a szűkített listán szerepel” – írta a Guardian a Man United kapcsán, még a megnyert kupadöntő előtt.

A Chelsea, a fentiek szerint is, Kieren McKennával, valamint Frankkal és a Brightonnál dolgozó Roberto de Zerbivel, valamint Enzo Marescával (Leicester City) kokettál, de a legfrissebb hírek szerint megkereste a Barcelonától menesztett Xavi menedzsmentjét is.

A Manchester City már 2025 nyarára is tekint, igyekszik felkészülni arra, hogy Pep Guardiola nem hosszabbít szerződést akkor. Jelöltek: Julian Nagelsmann, Xabi Alonso, Roberto de Zerbi és a testvérklubnál, a Gironánál sikeres Míchel.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×