eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Böröndy Vivien a nők 3x3-as változatú, Magyarország - Csehország kosárlabda-mérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Pavlova Arénában 2019. június 21-én. A magyar válogatott 20-19-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kellemetlen vereség Azerbajdzsántól

A magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott 21-19-re kikapott Azerbajdzsántól a hongkongi olimpiai selejtezőtorna elődöntőjében, így nem szerzett kvótát, de májusban még javíthat Debrecenben.

A Böröndy Vivien, Mompremier Beatrice, Papp Diána, Szabó Fanni összeállítású csapat a csoportkörben a házigazda hongkongiakat és a lengyeleket is magabiztosan verte, Egyiptomtól viszont kikapott, ennek ellenére csoportgyőztesként jutott a négy közé. A vasárnapi elődöntőben Azerbajdzsán várt Földi Attila kapitány együttesére, míg a másik ágon a hollandok és a lengyelek csapnak össze. A négyesből csak a bajnok szerez kvótát a párizsi játékokra.

A három honosított játékossal kiálló azeriek 3-1-gyel kezdtek, de a magyarok "külföldije", Mompremier versenyben tartotta a csapatot, amely 4-4-nél utolérte riválisát. A túloldalon a hatalmas termetű Mercedes Walker és a mindenhonnan veszélyes Alexandra Mollenhauer remeklésével 11-6 lett az állás, így a legjobbkor jött Böröndy duplája. Szabó távolijával ismét egyenlő lett, sőt, a nemzeti csapatban a héten bemutatkozott Mompremier büntetőjével már a magyarok vezettek 12-11-re. Papp ellen fújtak sportszerűtlen hibát,

két perccel a vége előtt pedig 15-15 állt a nagyórán,

Mollenhauer duplájára Mompremier válaszolt egy egypontossal (16-17). Az utolsó percben Szabóék begyűjtötték a hetedik csapatszemélyit, így az ellenfél már minden hibáért büntetőt dobhatott (16-19), de Papp duplájával (18-19) visszatértek a remények. A hajrában már csak Mompremier dobott egy büntetőt, míg az azerieknél Dina Uljanova kétszer is betalált, így a 21-19-re nyerő rivális jutott a fináléba.

A három állomásból álló selejtezősorozat második helyszíne a Japánban található Ucunomija lesz május 3-5-én - magyar érdekeltség nélkül -, a harmadik pedig Debrecen május 16-tól 19-ig. Mivel Földi Attila együttese nem járt sikerrel Hongkongban, így a harmadik tornán is részt vehet, ahol már a magyar férfiak is szerepelni fognak. A debreceni viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Kritikus nap a mai az orosz-ukrán háborúban, Zelenszkij komoly kérést küldött a nagyhatalmaknak

Megkezdődött az előrehozott francia nemzetgyűlési választás első fordulója vasárnap, amely az orosz-ukrán háború nyugati támogatása szempontjából is kritikus fontosságú a francia szélsőjobb várható győzelme tükrében. Közben szombaton napközben hét halálos áldozattal járó orosz rakétatámadások érték az ukrajnai zaporizzsjai térségben Vilnianszk városát, többek között a főteret is, amely láttán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismét azt szorgalmazta, hogy a nagyhatalmak küldjenek hatékony légvédelmi rendszereket és hosszú hatótávolságú rakétákat. Vasárnap reggel az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 36 ukrán drónt fogott el az éjjel. Vasárnapi hírfolyamunk a konfliktusról alább olvasható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×