eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: unsplash.com

Drámai végjátékban győzött a Kisvárda

A bajnokságban utolsó előtti helyen álló Kisvárda a bosnyák Aleksandar Jovicic két góljának is köszönhetően 3–2-re legyőzte házigazdaként a 12-szeres kupagyőztes MTK-t a labdarúgó MOL Magyar Kupa keddi negyeddöntőjében, ezzel elsőként bejutott a legjobb négy közé.

Az első félidőben többet volt a labda a vendégcsapatnál, amely azonban ezt a mezőnyfölényt nem tudta előnyre váltani. Sőt, alig több mint 20 perc után a Kisvárda már két góllal vezetett, miután előbb egy szöglet után Jovicic volt eredményes fejjel, majd Spasic talált be Ilievski remek előkészítése nyomán. A folytatásban változatlanul az MTK tűnt kezdeményezőbbnek, a 44. percben viszont majdnem háromgólosra nőtt a vendéglátók előnye, videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítették a hazaiak találatát. Közvetlenül a szünet előtt Németh Krisztiánnak sikerült volna szépítenie, ám kézzel ért a labdához a gól előtt, így ezt sem adta meg a játékvezető.

Fordulás után viszonylag hamar, alig negyedóra után összejött az a találat az MTK-nak, amellyel meccsben maradt: Bognár István volt eredményes, miután a szünetben csereként pályára lépő Varju harcolt meg a labdáért. A Kisvárda ebben a félidőben, különösen az egygólosra csökkent előnye birtokában, a labda és az állás megtartására törekedett, többet törődött a védekezéssel, valamint a játék tördelésével, miközben a vendégek elkeseredetten igyekeztek kiegyenlíteni. A fővárosiaknak a hajrában ez sikerült is, egy szöglet után a korábban a Kisvárdában is futballozó Hej rúgott nagy gólt a jobb felső sarokba. Ezzel viszont még nem volt vége a fordulatoknak, a 90. percben ugyanis egy előre ívelt labdát Jovicic fejelt be kiválóan a vendégek kapujába, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést és a továbbjutás kérdését.

A várdai együttes fennállása során másodszor játszhat a kupasorozat elődöntőjében.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-2 (2-0)
Kisvárda, v: Bogár
gólszerzők: Jovicic (8., 90.), Spasic (21.), illetve Bognár (59.), Hej (87.)
sárga lap: Makowski (23.), Cipetic (95.), illetve Kovács M. (95.)

Kisvárda:
Petkovic - Cipetic, Jovicic, Lippai, Körmendi - Matic, Melnyik (Nikolov, 93.) - Filipovic (Navratil, 66.), Makowski (Ötvös , 75.), Spasic (Camaj, 67.) - Ilievski (Mesanovic, 75.)

MTK:
Rácz - Kocsis, Kádár, Nagy Zs. (Varju, a szünetben) - Hej, Kosznovszky (Stieber, 78.), Kata, Antonov (Kovács P., 61.) - Kovács M. (Jurina, 61.), Bognár - Németh

A további program:

szerdán játsszák:

Vasas FC (NB II)-Paksi FC 17.15

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 20.00

csütörtökön játsszák:

Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE, Balmazújváros 20.45

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×