eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Dublin , Ireland - 11 September 2021; A Mayo supporter during the GAA Football All-Ireland Senior Championship Final match between Mayo and Tyrone at Croke Park in Dublin. (Photo By Piaras Ó Mídheach/Sportsfile via Getty Images)
Nyitókép: Piaras Ó Mídheach/Sportsfile via Getty Images

Párizs 2024: kiakasztotta a szülőket a szervezők döntése

A párizsi olimpia szervezői úgy döntöttek, hogy példátlan módon nem adnak kedvezményeket a gyerekek számára, így a legkisebbek részére is ki kell fizetni a teljes árú jegyeket.

Hatalmas felháborodást keltett a hír, hogy a párizsi olimpiára minden korosztály teljes árú jeggyel mehet csak be. Mindez azt jelenti, hogy a néhány hónapos kisbabáknak is ki kell fizetni az árat, még ha nem is foglalnak el egy helyet – írja az Inside the Games olimpiai híroldalra hivatkozva az Eurosport.

Több szülő arra panaszkodott, hogy – az akár két évvel ezelőtt megvett jegye óta – újabb taggal bővült család és az újszülöttet nem tudják vagy nem akarják otthon hagyni. A problémára megoldást jelentene, ha a még szoptatásra szoruló gyermeket be tudnák vinni az arénákba, lehetőleg ingyen.

A másik felmerülő probléma, hogy a régen megvett belépők óta már nem biztos, hogy maradt hely az új jövevényeknek. Ennek hiányában azonban nem mehet be senki se a játékokra – olvasható.

Egyes szülők a szervezőkhöz fordultak, ám nem várt választ kaptak: „Azt tanácsoljuk a szülőknek, hogy vegyék figyelembe: lehet, hogy az arénák hangulata és környezete nem tesz jót egy ilyen kiskorú jóléte számára. Nem ajánljuk, hogy elhozzák a négy éven aluli gyerekeiket az olimpiára” – fogalmaztak a szervezők az AFP-nek.

A londoni olimpián a kisebbekre a koruknak megfelelő összeget kértek el, tehát egy hét éves gyerekre például 7 fontot kellett fizetni. Azok, akik még nem tanultak meg járni, ingyen látogathatták a játékokat. A riói és tokiói olimpiára pedig kedvezményesen mehettek be a gyerekek, a tanulók és a mozgássérültek is.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×