eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A későbbi győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Milák Kristóf készül, de csendben - exkluzív interjú Wladár Sándorral

A melegégövi edzőtáborból érkező információk szerint szépen halad Milák Kristóf felkészülése, azonban a párizsi szereplésére csak tippelgetni lehet, hiszen példátlan, hogy valaki egy olimpia előtt mindössze öt hónappal vágjon bele a kemény munkába - fejtette ki az InfoRádióban Wladár Sándor. A Magyar Úszó Szövetség elnöke támogatja Hosszú Katinka hatodik olimpiai szereplését, ehhez Rio legsikeresebb magyar indulójának még teljesítenie kell a szintidőt. Kitért arra is, hogy Kós Hubert és Németh Nándor miért számít már most példaképnek.

A sportvezető szerint nem segítik Milák Kristófot a médiában megjelenő cikkek és nyilatkozatok, a közvélemény érdeklődése azonban teljesen érthető Tokió hőse iránt. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója legutóbb a tavaly áprilisi országos bajnokságon versenyzett, és a kihagyások, illetve az alkalmankénti vagy visszafogottabb edzésmunka után a dohai vb-ről hazatérő mesterével, Virth Balázzsal kezdte meg az olimpiai felkészülés érdemi részét öt héttel ezelőtt.

"Kiálltunk Kristóf mellett tavaly nyáron, amikor a pihenés mellett döntött. Most a magyar válogatott sok más tagjához hasonlóan Tenerifén edzőtáborozik, ugyanakkor megalapozott esélylatogatásnak ebben a helyzetben nincs értelme, ráadásul ő maga nem szereti, ha mások beszélnek róla" - tette hozzá.

Wladár Sándor ezzel együtt lát lehetőséget 100 és 200 méter pillangón is a sikerre.

Jelezte, hogy a fukuokai világbajnokság egyetlen aranyérmes magyar úszója, Kós Hubert nyár óta is sokat lépett előre Bob Bowman irányításával, jól mutatja ezt a 200 yardos hátúszásban elért rekordja. Elárulta, hogy az amerikai sztáredző nagyon odafigyel a 21. születésnapjára készülő versenyzőre, aki példaértékű hozzáállású, ráadásul Arizonában világklasszis társak között fejlődik.

Az elnök összesen 3-4 éremmel számol Párizsban, a sikerekből egyet pedig a nyíltvízi úszóktól remél.

Rasovszky Kristóf a fukuokai vb-ezüstérme után Dohában győzni tudott, mellette Betlehem Dávid is ott lehet a párizsi éremcsatában. Megjegyezte, hogy a Szajna vízminősége aggasztó, és hibának tartja, hogy egyelőre nincs opcionális helyszíne a szakág olimpiai versenyének.

A sportvezető felhívta a figyelmet Németh Nándor hosszú évek óta tartó - megszakítás nélküli - döntős szereplésére a világeseményeken, ugyanakkor nem tenne rá nagyobb terhet, tőle és a válogatott több versenyzőjétől is pontszerzésben bízik július végén, augusztus elején.

"Mindenki rengeteg energiát tesz a felkészülésbe, az olimpiai siker pedig óriási állami és erkölcsi elismerést jelent. Az úszódöntőkre mindenki odafigyel majd Párizsban is" - mondta az 1980-as moszkvai játékok aranyérmese.

A teljes interjút csütörtökön este fél nyolc után a Vegyesúszás című magazinműsorban sugározza az InfoRádió.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×