eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A későbbi bronzérmes Dávid Krisztina a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpiai játékok 10 méteres légpisztoly versenyszámának alapversenyében az Asaka Lőtéren 2021. augusztus 31-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Aranyérmet szerzett Dávid Krisztina az indiai parasportlövő vk-n

Dávid Krisztina megnyerte a SH1 sérültségi kategória női légpisztoly számát az Újdelhiben rendezett parasportlövő világkupa-versenyen.

A Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja szerint a BHSE lövője az alapversenyből magabiztosan, a harmadik helyen jutott a döntőbe, a fináléban pedig végig vezetett, majd "egy kisebb megingást követően rutinos pontossággal" szerezte meg a győzelmet.

A tokiói paralimpián 10 méteren bronzérmes, párizsi induló magyar lövő a férfiakkal összevont 25 méter mix pisztoly SH1 és az 50 méter mix pisztoly versenyszámban is szerepelt és - egyedüli női indulóként - mindkettőben a nyolcadik helyen zárta a világkupát.

Magyarország eddig 18 kvótát szerzett a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet asztaliteniszben, atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiát augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg Párizsban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×