eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi: Szoboszlai Dominik mentálisan nincs olyan állapotban, mint a szezon elején

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint az álom az, hogy a magyar labdarúgó-válogatott képes legyen továbbjutni a csoportkörből a nyári Európa-bajnokságon.

Az olasz-magyar szakember az M4 Sportnak kedden elárulta, hogy az ő ötlete volt Dárdai Márton meghívása a válogatottba, aki jó opció lehet akár a belső védő, akár a védekező középpályás poszton is. Kiemelte, hogy bár egyértelmű szabályokat fektettek le a válogatottság feltételeivel kapcsolatban, de Szalai Attila esetében kivételt kell tenni, ugyanis a kölcsönben Freiburgba szerződő magyar futballista nem kap sok játéklehetőséget klubjánál, így mentálisan sincs a legjobb periódusban, de abban bíznak, hogy a válogatott meghívóval majd újabb lendületet kap.

"Két mérkőzésünk van, és annyit elárulhatok, hogy bal oldalon, amennyiben ez lehetséges, akkor egy ballábas játékosra lesz szükségünk. Ezen a poszton ugyanakkor ott van még nekünk Szalai Gábor is, így jelen pillanatban három játékossal is számolhatunk, de az egyetlen tapasztalt játékosunk Attila, mivel a másik két futballista még nem debütált, azért vele lehetünk a legmagabiztosabbak" - mondta Marco Rossi, aki azt is kiemelte, jó dolog, hogy több játékos közül is válogathatnak, mert erre korábban nem volt példa.

Rossi szerint a Liverpoolban játszó

Szoboszlai Dominik teljesen felépült, de mentálisan a válogatott csapatkapitánya sincs olyan állapotban, mint a szezon elején,

ez valószínűleg a visszatérő sérülése miatt is lehet. A szövetségi kapitány elmondása szerint nincsenek biztos helyek a válogatottban, mivel olyan játékosokra van szüksége, akik hosszútávon is képesek kiemelkedően teljesíteni. Ugyanakkor Szoboszlai és Schäfer András esetében elmondta, ha egészségesek, akkor biztosan meghívót kapnak a keretbe a Premier League és a Bundesliga színvonala miatt.

A kapitány szerint a jövő pénteki ellenfél, a törökök erős csapattal rendelkeznek, mivel mind a 25 játékosuk kiemelkedő képességű és a legjobb ligákban szerepel, stílusban pedig a német és a svájci válogatotthoz hasonlóan játszanak, a skótok azonban agresszívabbak lesznek. A barátságos mérkőzéseken pontosítania kell a magyar csapatnak azokat a kulcsfontosságú részleteket, ami egy erősebb riválissal szemben akár döntő is lehet.

"A válogatottnak mindenek előtt az az álma, hogy képes legyen továbbjutni a csoportkörből, aztán majd az ellenfelünk kvalitásaihoz mérten mérlegelünk - persze még nem foglalkozunk vele, hogy majd ki lehet akkor az ellenfelünk, mert lehet akár a verseny legerősebb csapata is, de álmodozni lehet, mert bármi megtörténhet,

akár a legjobbat is le lehet győzni"

- hangsúlyozta Marco Rossi, majd hozzátette, szeretnének úgy játszani, hogy büszkévé tegyék a magyar drukkereket.

A magyar válogatott jövő pénteken Törökország, négy nappal később, március 26-án pedig Koszovó csapatát fogadja a Puskás Arénában. A magyarok júniusban további két felkészülési meccset játszanak, az Eb-n pedig június 15-én Svájccal, 19-én a házigazda németekkel, valamint 23-án a skótokkal találkoznak a csoportkörben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×