eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Telegdy Ádám a férfi 200 méteres hátúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Öldöklő hazai küzdelem a láthatáron egy magyar olimpiai érmet ígérő úszószámban

Lehet, hogy hiába volt 200 méteres hátúszásban a dohai vb-n hetedik Telegdy Ádám, ha egyéni csúcsánál is jobb ideje van Kovács Benedeknek, illetve a februári vb-t Kovács mellett szintén kihagyó fukuokai világbajnok Kós Hubertnek. Az InfoRádiónak nyilatkozó Telegdy Ádám próbálja reálisan látni a helyzetét, de fogadkozik is: ő lesz "a második".

Az a különös helyzet állt elő, hogy a következő hetekben őrjítő csatára lehet számítani 200 méteres férfi hátúszásban az olimpiai részvételért, ugyanis a februári dohai úszó-vb-n a számban Telegdy Ádám döntőt úszott és ott hetedik lett – a negyedik legjobb idővel jutott fináléba –, de lehet, hogy egy ilyen eredmény sem elég, néhány hónappal korábban ugyanis Fukuokában Kós Hubert világbajnok lett, a dohai vb-n pedig egy váratlan jött combsérülés miatt nem úszó Kovács Benedek pedig ötödik helyen zárt. Hármójuk közül, hiába van meg az olimpiai jogosultsága mindhármuknak, csak ketten lehetnek ott Párizsban a nyáron.

Telegdy Ádám, aki közülük jelenleg csak a harmadik legjobb idővel rendelkezik, az InfoRádióban magyarázta el, hogy a mostani hetedik helye nem mérvadó, mert a fókuszban Párizs van.

"Öt-hat hétnyi felkészülésből kellett odamenni. Az idővel így is elégedett vagyok, illetve az úszás élményével is. A hetedik hellyel kevésbé, a döntőben elfogytam, lenyúltak még ketten, ötödik lehettem volna, de ez nem releváns az idei évet tekintve" – sorolta a hátúszó.

Magával az úszás egészével, az egymás utáni 50 méterek felépítésével, arányosításával kapcsolatos munkával egyébként már végzett, de mindegyik hosszból le kell még faragni 2-3 tizedet, ehhez még jobb edzettség és "gyorsasági állóképesség" kell.

A három úszó esetében tehát már "rég nem" az olimpiai A-szint teljesítéséről van szó. Reálisan a második helyért küzd most Kovács Benedekkel júliusig, ráadásul ehhez is jelentősen javulnia kell egyéni legjobbjához (1:56,15) képest, amely idő a tokiói olimpián egy ötödik helyre azért jó volt. (Kovács Benedek legjobbja Fukuokából három tizedmásodperccel jobb Telegdy idejénél.)

"Az 1:56 alatti időt most már kergetem pár éve, de ez lehet az az év, amikor a legnagyobb esélyem van egyéni csúcsdöntésre.

Az országos bajnokság is egy nagyon jó lehetőség rá, tekintve, hogy a Duna Arénában lesz, illetve utána lesz még egy Eb az olimpia előtt, az az utolsó esély. Nagyon meg szeretném csinálni, és minden stressznek, nyomásnak csakis a pozitív oldalát érzem magamon" – ecsetelte Telegdy Ádám.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×