eur:
394.76
usd:
367.83
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Koch Máté, Nagy Dániel, Siklósi András és Andrásfi Tibor, a magyar férfi párbajtőrcsapat (b-j) tagjai, miután vereséget szenvedtek a venezuelai csapat ellen a legjobb 4 közé jutásért vívott mérkőzésükön a milánói vívó-világbajnokság férfi párbajtőr csapatversenyében 2023. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nem bízta a véletlenre a magyar férfi párbajtőrcsapat

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely alkotta négyes a Heidenheimben megszerzett aranyéremmel a világranglista élére állt, és ezzel biztosította helyét a párizsi olimpián.

Nagy ünneplés nem volt, mert olyan fáradtak voltunk, hogy az esti közös csapatvacsora után ki is dőltünk – mondta az InfoRádióban Andrásfi Tibor. A párbajtőrvívó hozzátette, a csapat jó helyzetből várta a kvalifikációs versenyt, bíztak benne, hogy Heidenheimben sikerül kivívni az olimpiai kvalifikációt. Megjegyezte, párbajtőrben előfordulnak meglepetések, úgyhogy keményen kellett készülniük erre a versenyre is.

A kazahok és a brazilok elleni győzelem kapcsán elmondta, egyéniben nem jutott olyan messzire, mint szeretett volna, ám maradt még benne energia, és csapatban tudta "húzni a csapatot". Mint mondta, igyekezett minél jobban vívni és minél inkább segíteni a négyest. Amikor a nap végére elfáradt, akkor beléptek a többiek is, így mind a négyen egyformán kivették a részüket a győzelemből.

A párbajtőröző úgy véli, mindig van hová fejlődni, bár meglátása szerint a jelenlegi egy nagyon egységes négyes, nagyon jól érzik egymást vívás közben, emellett a magánéletben is jó a kapcsolatuk. Leszögezte, hogy legalább ezt a szintet szeretnék fenntartani az elkövetkező hónapokban.

Az olimpiai kvalifikáció már az aranyérem előtt is megvolt, ám Andrásfi Tibor azt mondta,

igyekeztek nem számolgatni, nem a többiekkel foglalkozni, hanem akárcsak máskor, jól szerepelni és érmet nyerni, mint minden világkupán.

Hozzátette, azért nézegették, hogyan alakul a többi asszó, bár nem erre koncentráltak. Mikor azonban a döntőbe jutottak, már úgy voltak vele, hogy megpróbálják megnyerni, ami sikerült is – elvégre ez volt a céljuk. A vívó leszögezte: mind a négyen jól vívtak, így minden esélyük megvolt, az ilyen lehetőségeket pedig jó kihasználni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×