eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Ferencváros játékosai és szurkolói ünnepelnek, miután a csapat 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentina ellen a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. december 14-én. A Ferencváros második helyen jutott tovább a csoportból.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Elővette az UEFA a számológépet: ennyit kereshet most átlagosan egy NB I-es magyar focista

Mivel itthon titkolózás övezi a legfontosabb számokat, tendenciákból és bérköltésből indult ki az UEFA, no meg korábban mégis ismert számokból.

A 444.hu az UEFA üzleti jelentése alapján cikket írt a magyarországi focistafizetések 2022-es helyzetéről, illetve azok nagyságrendjéről európai viszonylatban.

Az összeállításból kiderül, hogy Magyarország a 18. "legerősebb" UEFA-tagállam a bérköltségeket tekintve az első osztályt alapul véve.

Az UEFA - mivel nem nyilvános, hogy itthon melyik focista mennyit keres - közvetett adatokból dolgozott és állította össze az anyagot, így jött ki a szám: 99 millió euró jutott tavalyelőtt bérköltségre itthon az NB I-es kluboknál, ami 6,3 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

A 18. helyre egyébként 7 év alatt a 24. helyről lépett előre, 2015-ben még csak 42 millió volt a költés.

Az adatokból egy-egy játékos átlagos fizetésére is lehet következtetni, aTransfermarkt adatbázisa szerint 38 fő volt az élvonalbeli csapatok átlagos létszáma a vizsgált időszakban, ez alapján lehet 4,5 millió forint a havi bér, ez egy év alatt 800 ezres növekmény, vagyis 18 százalékos.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×