eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A dán Line Haugsted (b) és a svéd Tyra Axner az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság bronzérméért játszott Dánia-Svédország mérkőzésen Herningben 2023. december 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

Végleg eldőlt, hogy ki lesz a magyarok ellenfele az olimpiai selejtezőn

A dán válogatott hazai pályán szerezte meg a bronzérmet a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, mivel a harmadik helyért vívott vasárnapi összecsapáson 28-27-re múlta felül Herningben a társházigazda svédek csapatát.

A középdöntőben a magyar válogatottat legyőző svédek a négy között simán, 37-28-ra kaptak ki a az olimpiai bajnok franciáktól, míg a hosszú időn keresztül remeklő dánok drámai végjáték és hosszabbítás után 29-28-ra maradtak alul a címvédő norvégokkal szemben.

A két éve harmadik dán együttes 5-1-es sorozatával indult a bronzmérkőzés, és bár egy találatra felzárkóztak a svédek, az első játékrészben végig lépéselőnyben voltak a herningi közönség jelentős részének támogatását élvező dánok. A fordulást követően valamelyest visszaesett a színvonal, az izgalmak viszont fokozódtak:

a svéd együttes 11 perccel a vége előtt, 23-23-nál utolérte megtorpanó riválisát, majd a vezetést is átvette.

A hajrára mind a két fél elővette a hét a hat elleni támadást repertoárjából, az utolsó percekben pedig újra a dán válogatottnál volt az előny, ezúttal pedig nem engedték ki kezükből. A dánok két év után ismét bronzérmet nyertek, a svédek pedig megismételték eddigi legjobb eredményüket, a 2017-es negyedik helyet.

A Győr játékosai közül a svédeknél a beálló Linn Blohm - holtversenyben a legeredményesebbként - mind a hét lövését gólra váltotta, a dánoknál a balátlövő Line Haugsted egyszer volt eredményes, a kapus Sandra Toft hét lövést hárított.

A tavaszi ötkarikás selejtezőn a magyar és a svéd válogatott ismét megütközik

a Japánnal és Kamerunnal kiegészülő kvartettben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×