eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Késely Ajna a női 800 méteres gyorsúszás előfutama után a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én. A versenyző hatodikként került a május 18-i döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Eb-bronzok után: karácsonykor sem áll le az úszással Késely Ajna

800 és 1500 méter gyorson is bronzérmet nyert a múlt héten a romániai rövidpályás úszó Európa-bajnokságon Késely Ajna. Kovács Ottó tanítványa az InfoRádióban azt mondta, mivel "munkából" érkeztek, nem gondolta, hogy ilyen jó eredményeket ér el.

A felkészülés kellős közepét félbehagyva utazott a romániai évzáró rövidpályás úszó-Eb-re Késely Ajna, így szerzett 800 és 1500 méteres gyorsúszásban is bronzérmet. Az úszónő az InfoRádióban elárulta, a versenyre nem volt felkészülési terv vagy rápihenés, igazán nagyon fontos sem volt, de önbizalmat adott. "Az eredmények mindenesetre igazolják, hogy egész jó úton haladunk edzőmmel, Kovács Ottóval" – tette hozzá.

Belső megérzés azért volt benne, hogy "nem lesz annyira rossz", és kevéssel korábbin a magyar bajnokságon is volt benne egy olyan várakozás, hogy akár az országos csúcsot is dönthet – ez be is következett az Eb-n 1500 méteren.

Hogy ebből mi menthető át az 50 méteres medencébe az olimpiával befejeződő következő fél évre, arról azt mondta, a felkészülést tekintve csak a fordulókat és a kidelfinezés mennyiségét illetően van különbség, de a lábmunkában sokat fejleszt egy ilyen hátrahagyott félév.

Kovács Ottóval egyébként már egy éve dolgozik együtt, megújulást érez, gyorsan egymásra hangolódtak. Az év fő tanulságairól

összefoglalót tervez írni, de a karácsony időszakában folytatja az edzést "ezerrel", nem lesz leállás.

"A munkával, az elhatározottsággal, a hátrahagyott mélységgel kapcsolatban az a tanulság, hogy bíznom kell magamban, még ha egy nehezebb időszak is jön, töretlen hit kell" – mondat Késely Ajna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×