eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A futball legértelmetlenebb szabálya nehezítette meg a Fluminense történelmi diadalát

Története során először a brazil Fluminense nyerte a labdarúgó Libertadores Kupát, a dél-amerikai kontinens legrangosabb klubsorozatát.

A Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban rendezett döntőben a Fluminense - amelyet a korábban 15 évig a Real Madridban játszó, s a királyi gárdával öt Bajnokok Ligája-trófeát elhódító Marcelo is erősített - az argentin Boca Juniorst verte hosszabbítás után 2-1-re.

A brazil együttes Germán Cano góljával szerzett vezetést a 36. percben, ezt azonban a 72. percben kiegyenlítették az Edinson Cavanival felálló argentinok Luis Advíncula révén. A ráadás egy gólt hozott, a 99. percben John Kennedy volt eredményes - aki aztán túlzott gólörömért megkapta a második sárga lapját és el kellett hagynia a pályát -, így a végén a Fluminense ünnepelhetett. A másik oldalon is volt egy kiállítás, így mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a csatát.

Fernando Diniz vezetőedző együttese a klub több mint 120 éves története során először hódította el a Libertadores Kupát. A szakember párhuzamosan a brazil válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×