eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
A paksi Varga Barnabás gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Debreceni VSC - Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 11-én.
Nyitókép: Derencsényi István

2022/2023 - Ők voltak a legjobb magyar labdarúgók

Varga Barnabást választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

A szervezet idén már 33. alkalommal szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól, a csaknem ezer profi futballista nyolc kategóriában voksolhatott, posztonként öt személyre.

A HLSZ hétfői budapesti díjátadó ünnepségén Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára kiemelte, hogy reményei szerint a külföldön szereplő magyar válogatott futballisták hatására elindulhat végre egy olyan tendencia, amelyre tíz-húsz éve várnak és amely a környező országokban látszik: hogy

ha egy játékos topligában játszik és az értéke a korábbiénak sokszorosára megy fel, az a többi magyar játékos értékére is hatással van.

Példaként említette a többi között az első liverpooli gólját vasárnap megszerző Szoboszlai Dominikot, leszögezve: ez nemcsak személy szerint neki, de a többi magyar játékos számára is óriási lehetőség.

A Paksról Ferencvárosba igazolt Varga Barnabás - aki 26 találattal lett az élvonal gólkirálya - a kecskeméti Szuhodovszki Somát és a debreceni Dzsudzsák Balázst megelőzve zárt az élen.

"A legfelső polcon van a tavalyi évem, remélem, hogy az idei még feljebb kerül" - mondta Varga.

A legjobb kapus az elmúlt két alkalomhoz hasonlóan a ferencvárosi Dibusz Dénes lett, a legjobb külföldön futballozó játékosnak pedig válogatottbeli társát, az RB Leipzigtől Liverpoolba szerződött Szoboszlai Dominikot választották meg Kerkez Milos (AZ Alkmaar, jelenleg: AFC Bournemouth) és korábbi lipcsei klubtársa, Willi Orbán előtt.

"Örülök, hogy sikerült ezt a díjat megnyernem, remélem, hogy jövőre is itt lehetek. Nem volt egyszerű a kezdet Liverpoolban, ezt mindenki tudja, aki új együttesbe igazol, de ezt akartam, ezt vállaltam, csinálom a dolgomat és mindent megteszek a csapatért" - fogalmazott Szoboszlai. Hozzáfűzte: a válogatottért is mindent belead, csapatkapitányként példát kell mutatnia, még ha többeknél fiatalabb is. A nemzeti csapat csütörtökön Szerbiában játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

Az edzők közül a Kecskemét trénere, Szabó István zárt a kategória első helyén.

A legjobb 21 éven aluli játékos Katona Bálint (Kecskeméti TE, jelenleg: Ferencvárosi TC), míg a másodosztály legjobbja Lukács Dániel (DVTK) lett. A szezon legszebb védéséért járó díjat Gundel-Takács Bence (Budafoki MTE) kapta.

Az NB I álomcsapatába öt játékos került be a címvédő Ferencvárosból és három az ezüstérmes Kecskemétből.

Idén már hetedik alkalommal két kategóriában a női labdarúgás legmeghatározóbb alakjait is díjazták: Bíró Barbarát (Ferencvárosi TC) a legjobb kapusnak, Gődér Brigittát (Haladás Viktória, jelenleg: Ferencvárosi TC) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak választották meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×