eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Samy Mmaee (j2) és Somália, a Ferencváros (j) valamint Hugo Videmont, a Zalgiris Vilnius játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zalgiris Vilnius mérkőzés visszavágóján a vilniusi LFF Stadionban 2021. július 27-én.
Nyitókép: Samy Mmaee (j2) és Somália, a Ferencváros (j) valamint Hugo Videmont, a Zalgiris Vilnius játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Zalgiris Vilnius mérkőzés visszavágóján a vilniusi LFF Stadionban 2021. július 27-én. MTI/AP/Mindaugas Kulbis

Egy lépésre a Fradi a csoportkörtől, de még egy ismerős ellenfél jön ma este

Nem is oly régi ismerőssel találkozik a Ferencváros este hat órától a labdarúgó Konferencia-liga playoff-körében. A litván Žalgiris Vilniuson két éve kettős győzelemmel jutott túl a BL-selejtezőben.

A két zöld-fehér gárda közül a Fradi a BL első selejtezőkörében kiesett a feröeri KI Klaksvik ellen, majd a Konferencia-ligába átkerülve kiejtette az ír Shamrock Roverst és a máltai Hamrun Spartanst. A Žalgiris az első BL-selejtezőkörben túljutott az észak-macedón Sztrugán, de utána kiesett a török Galatasaray ellen, végül az Európa-ligából is lejjebb esett egyet, miután nem bírt a svéd BK Häckennel.

Érdekes, hogy mind a három párharcban otthon kezdtek a litvánok, ahogyan most is. Még egyszer sem nyertek, a Sztruga elleni 0-0 és a BK Häcken elleni 1-3 kifejezetten rossz eredménynek számított, a BL-főtáblára jutás küszöbén álló Galatasaray elleni 2-2 jónak. Isztambulban is helyt állt, csak 1-0-ra kapott ki.

A csapat edzője, a kis megszakítással lassan tíz éve Litvániában élő Vlagyimir Cseburin a litván sajtónak nyilatkozva azt mondta: „Kicsit változtattunk a felkészülési menetrenden. Több időt adtunk a regenerálódásra. Sokat kell beszélgetnünk. Vannak új feladatok, amelyeket szeretnénk a pályán megvalósítani. Készítjük a stratégiánkat a meccsre. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen már kipróbáltunk bizonyos részleteket. Bizonyos dolgokat azonban még pontosítani kell.”

A magyar bajnokról azt mondta: „Nagyon eltérő a két csapat játékstílusa. A Ferencváros szeret támadni, védekezni kevésbé. Általánosságban véve más a taktikája, mint a miénk."

A litvánok nagyon sokat foglalkoztak a lélektani felkészüléssel: „A pszichológia nagyon fontos az ilyen meccseken és általában a sportban. Az európai kupameccsek kudarcai után sokat beszélgettünk. Arról, hogyan lehet leküzdeni ezt a pszichológiai akadályt. A játékosok és mi mindannyian értjük, mi a felelősség.”

Az edző, akit a helyi sajtó már litvánosított néven, Čeburinsként emleget, beszélt arról is, mekkora hátrány a rossz hazai mérleg a nemzetközi porondon: „Érthető, hogy nehéz helyzetet teremtene, ha nem nyernénk. Hiszen ha utána a második meccsen sem nyersz, az ajtó bezárul. Van tapasztalatunk a Ferencváros ellen. Én már harmadszor találkozom vele. De azt is tudjuk, hogy a legutóbbi találkozó óta sokat változott a kerete. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk.”

A 39 éves csapatkapitány, Saulius Mikoliūnas is nyilatkozott: „Ez az utolsó lehetőség számunkra a selejtezőben, ha el akarjuk érni a szezon előtt kitűzött céljainkat.

Nem szavakkal akarod bizonyítani, hanem tettekkel.

Ez lesz a fő cél. A svédek elleni meccsen nyújtott teljesítmény csalódást okozott, ezt megértjük. A Galatasaray elleni meccseken viszont megmutattuk, hogy a csapat tud és tud is játszani.”

A Ferencváros Cristian Ramírez, Amer Gojak és Lisztes Krisztián nélkül utazott el a mérkőzésre.

Mint ismert, a Fradi elhalasztotta a múlt hétfőre kiírt, Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzést, így a Hamrun elleni, múlt csütörtöki találkozó óta nem játszott.

Az LFF Stadionban 2021 júliusában futballozott legutóbb, akkor ellenben a párharc második mérkőzése volt a kinti, a hazai 2-0 után az előny megtartása volt a cél. Végül 3-1-re nyert, Ryan Mmaee két és Robert Mak egy góljával.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×