eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Medál Pláza a Nemzeti Atlétikai Központnál 2023. augusztus 12-én, ahol az éremátadások és koncertek, szórakoztató programok is lesznek. Ezen a napon, az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt sajtótájékoztatót tartottak, amnelyen Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa elmondta, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Célegyenesben Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye

Minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye – mondta szombaton Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

„168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye” – mondta a vb kezdete előtt egy héttel tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában.

Ezután arról is beszélt, hogy a világbajnoksággal többet szeretnének adni, mint egy sportesemény, ezért folyamatosan lesznek koncertek, különböző programok, amelyek reggeltől estig várják majd a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

„Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre” – ismertette. Megemlítette azt is, hogy a rendezvény „hagyatékaként” az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket.

„Nemzeti ügy, hogy ez egy jól sikerült világbajnokság legyen”

– összegzett Schmidt Ádám.

„Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált” – jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, majd arról beszélt, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

Budapest, 2023. augusztus 12.
Szurkolói zóna a Nemzeti Atlétikai Központnál 2023. augusztus 12-én. Ezen a napon, az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt sajtótájékoztatót tartottak, amnelyen Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa elmondta, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2023. augusztus 12. Szurkolói zóna a Nemzeti Atlétikai Központnál. Ezen a napon, az egy hét múlva kezdődő atlétikai vb kezdete előtt sajtótájékoztatót tartottak, amnelyen Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa elmondta, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye. MTI/Máthé Zoltán

Megemlítette, hogy szombaton tíz órakor kinyitott a sajtóközpont, érkeznek a sportolók, a világbajnokság kisbuszai járják a várost, a világ már Budapestre figyel. Kedden megnyílnak az edzőpályák is. A legfrissebb adatok szerint 102 külföldi országból vásároltak már jegyet – mondta. Arról is beszélt, hogy ársapkát vezetnek be a stadion büféiben és a szurkolói zónában, 550 forintba kerül fél liter ásványvíz, és a sör is ezer forint alatt lesz.

Németh Balázs kiemelte, hogy a kormány támogatásának köszönhetően minden tervüket meg tudják valósítani, „a maximumot hozzák ki” a világbajnokságból, így különböző szórakoztató és sportos programokkal, nyereményjátékokkal is készülnek, melyekkel igyekeznek megszerettetni mindenkivel a mozgást, az atlétikát.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×