eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Németh Balázs, az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vb kezdete előtt 21 nappal tartott sajtótájékoztatóján a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Németh Balázs: már 99 országból vettek jegyet az atlétikai világbajnokságra

Óriási a nemzetközi érdeklődés az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság iránt - közölte a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

"A mai napig 99 országból vettek már jegyet a budapesti atlétikai világbajnokságra. Számításaink szerint nagyjából ötvenezer külföldi lesz itt Budapesten, olyan, akik kizárólag a vb miatt utazik a magyar fővárosba és ők mintegy 200 ezer vendégéjszakát töltenek Magyarországon" - mondta a vezérigazgató hozzátéve, a szervezők célja, hogy a vb-re érkezők Magyarország jó hírét vigyék majd világban, ahogy a televíziós közvetítéseken keresztül is szeretnék megmutatni, hogy "Magyarország jó hely".

"Arról már volt szó, hogy mintegy egymilliárd ember nézi majd a tv-közvetítéseket és szeretnénk, ha a világ túloldalán is mindenki azt látná, hogy Magyarország és ezen belül Budapest a világ egyik legjobb helye" - fogalmazott Németh Balázs.

Az Erzsébet téren kedden felállították azt a táblát, mely mutatja, hogy hány nap múlva rajtol az esemény, így jelenleg egy 18-as szám látható rajta.

"Azért az Erzsébet tér, mert itt is felépítünk egy szurkolói zónát,

ahogy a Nemzeti Atlétikai Központ stadionparkjában is lesz egy. A belvárosi szurkolói zóna már augusztus 15-én megnyílik. Mindkét helyszínen az atlétikához kötődő játékokat lehet kipróbálni. Itt az Erzsébet téren bárki teljesen ingyen, a Nemzeti Atlétikai Központban pedig azok, akik jegyet vásárolnak a világbajnokságra" - adott magyarázatot a visszaszámláló kihelyezésének helyére Németh Balázs.

A sajtóeseményen az is kiderült, hogy kedden (ma) már megkezdődnek az utcai számokhoz kapcsolódó munkák a belvárosban. A vezérigazgató elmondta, hogy megkezdik a lezárások és parkolási tilalmak kijelölését. Megjegyezte, hogy nehezebb lesz a közlekedés, mintha nem lenne itt a világbajnokság, de a lehető legtöbbet szeretnék kihozni, ami "sajnos vagy szerencsére" áldozatokkal jár.

Ugyanakkor szavai szerint a "világ legszebb maratoni pályáját" jelölték ki.

A Hősök terénél lesz a rajt és a cél, a résztvevők az Andrássy úton keresztül futnak majd, aztán az Akadémia, a Lánchíd, az Alagút, az Attila út és a Várkert Bazár következik, majd vissza megint a Lánchíd és Andrássy út útvonalon érnek körbe a tíz kilométeres körön, melyből négyet teljesítenek. A futókat egy kuriózumnak számító kamera is követi majd.

"Olyan speciális kábelkamerát építünk ki a Hősök tere és a Kodály Körönd között 980 méter hosszan, amilyenre még soha nem volt példa a világon atlétikai versenyek kapcsán. Negyven méter magasságban fut majd a kábelkamera és olyan képet mutat Budapestről és rólunk magyarokról, amilyet soha senki nem látott még" - hangsúlyozta Németh Balázs, aki azt is kiemelte, hogy a pályaversenyek helyszínének, a Nemzeti Atlétikai Központnak a környékén is lesznek majd lezárások.

"Ez egy új zöld parkja Budapestnek. Nem betonoztuk le és nem is betonozzuk le,

tehát autóval nem lehet majd parkolni a Nemzeti Atlétikai Központ környékén. Tömegközlekedési eszközzel, kerékpárral, vagy akár a vb-hajóval érdemes majd közlekedni az atlétikai központhoz. Óriási buli lesz, nem szabad kihagyni, de autóval ne jöjjön senki" - zárta a sajtótájékoztatót Németh Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×