eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szilágyi Áron, miután vesztett az amerikai Eli Dershwitz ellen a milánói vívó- világbajnokság férfi kardversenyének elődöntőjében 2023. július 25-én. A magyar versenyző bronzérmes lett.
Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Szilágyi Áron bronzérmes lett a vívó vb-n

A magyar kardvívó egyéniben szerezte meg a harmadik helyet a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A MiCo Konferencia és Rendezvényközpont vívóhelyszínén felállított főpást előtt megtelt a lelátó, több mint kétezer néző figyelte a látványos elődöntős, döntős programot.

A háromszoros ötkarikás aranyérmes, tavaly világbajnok magyar vívó a georgiai Beka Bazadze, az üzbég Musza Ajmuratov, az olasz Luca Curatoli és a lengyel Szymon Hryciuk legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol Eli Dershwitzcel csapott össze. Sokáig egyértelműen az történt a páston, amit eltervezett, gyorsabb volt ellenfelénél, látványos és egyértelmű tusokkal már 10-4-re is vezetett. Ezt követően azonban a 2018-ban vb-ezüstérmes amerikai magára talált, fokozatosan felzárkózott, Szilágyi pedig - aki a nap folyamán addig esélyt sem adott ellenfeleinek - nem tudott váltani, legalábbis eredményesen nem. Dershwitz 13-13-nál egyenlített, és az utolsó két találatot is ő adta.

Szilágyi ezt megelőzően 2013-ban, Budapesten volt vb-bronzérmes, az idei, júniusi Európa Játékokok is harmadik lett, és a magyar küldöttség első érmét nyerte a milánói világbajnokságon.

Eredmények:

a 64 között:

Szilágyi Áron-Beka Bazadze (georgiai) 15-4

Decsi Tamás-Mohammad Rahbari (iráni) 15-9

Szatmári András-Radu Nitu (román) 15-10

Matei Cidu (román)-Gémesi Csanád 15-14

a 32 között:

Szilágyi-Musza Ajmuratov (üzbég) 15-4

Decsi-Szatmári 15-12

a 16 között:

Szilágyi-Luca Curatoli (olasz) 15-12

Ziad el-Szisszi (egyiptomi)-Decsi 15-13

negyeddöntő:

Sandro Bazadze (georgiai)-Josida Kento (japán) 15-9

el-Szisszi - Michele Gallo (olasz) 15-14

Eli Dershwitz (amerikai)-Ha Han Szol (dél-koreai) 15-10

Szilágyi-Szymon Hryciuk (lengyel) 15-8

elődöntő:

Bazadze - el-Szisszi 15-14

Dershwitz-Szilágyi 15-13

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×