eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Siófoki játékosok a női kézilabda Európa Liga negyeddöntőjében játszott Siófok KC - Ikast Handbold első mérkőzésen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2023. március 18-án. A dán csapat 30-20-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Itt a vég: a harmadosztályba sorolták vissza a négy éve még kupagyőztes kézilabdacsapatot

Nem kapott licencet a Siófok női csapata, és csak az NB II-ben szerepelhet

A Siófok KC nem kapott licencet a női kézilabda NB I következő idényére a magyar szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében. Eredetileg három élvonalbeli klub nem kapott engedélyt, de a fellebbezések nyomán az Alba Fehérvár KC és a férfiaknál a Fejér B.Á.L.-Veszprém megkapta az indulási hozzájárulást.

Az MKSZ szabályai alapján amennyiben egy csapat – amely helyezése alapján jogot szerzett az élvonalbeli indulásra – nem kapja meg a klublicencet, az indulási jog az előző idény jobbik kiesőhelyen végzett sportszervezetét illeti meg, amennyiben rendelkezik az adott osztályba érvényes klublicenccel. A jelenlegi esetben ez azt jelenti, hogy a 13. helyen végzett NEKA együttese mégsem esik ki az NB I/B-be.

A Siófok még május elején számolt be róla hivatalosan, hogy a gazdasági stabilitás megteremtése érdekében alaposan átalakított kerettel vág neki a következő idénynek, s az előző évad játékosállományából és szakmai stábjából csak három fiatal magyar játékos marad az együttes kötelékében.

Később kiderült, hogy a menesztett játékosoknak tízmillió forintot meghaladó összeggel tartozik a klub, a kézilabdázók felszámolási eljárást is kezdeményeztek a klubbal szemben, így nem is kaphatott játékengedélyt a Siófok, amely nemrégiben még meghatározó szereplője volt a magyar női kézilabdának, néhány éve még világklasszisok sora szerepelt a csapatban, amely 2019-ben meg is nyerte a második számú kontinentális sorozatot, az EHF-kupát. Az idei szezonban sem szerepelt rosszul a klub, Európa-liga-negyeddöntőt játszott, az NB I-ben pedig ötödik helyen zárt.

A Magyar Kézilabda Szövetség közölte, hogy a jogerős döntés miatt a Siófok nem szerepel a csapatok között a bajnoki évad július 4-i sorsolásán, a Balaton-parti csapat pedig az NB II-ben, azaz a harmadosztályban szerepelhet, ugyanis ez a legmagasabb osztály, amiben indulhat – írja az nso.hu.

A NEKA leadta indulási kérelmét az NB I-re, NB I-es klublicenccel is rendelkezik, nevezését pedig elfogadta a versenybizottság.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×