eur:
385.36
usd:
354.94
bux:
68070.75
2024. május 21. kedd Konstantin
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya (k), valamint Szilassy Zoltán (b) és Majoross Gergely segédedzők a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország - Magyarország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 26-án. A magyar válogatott 3-2-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Majoross Gergely a német másodosztály bajnokánál lesz vezetőedző

Majoross Gergely a német másodosztályú jégkorong-bajnokságban (DEL2) érdekelt Ravensburg Towerstars vezetőedzője lesz.

A klub hétfőn jelentette be a magyar szakember érkezését, aki ezt megelőzően a szlovák élvonalban szereplő Érsekújvárnál (Nové Zámky) dolgozott. A szerződés egy plusz egy idényre szól.

A Ravensburg idén megnyerte a DEL2-t, ám a német profiligarendszerben nincs automatikus feljutás, illetve kiesés.

Majoross a klub honlapján elmondta, hogy mindig is nagy vágya volt Németországban edzősködni, és megismerni különböző hokikultúrákat. Magát egy támadófelfogású és agresszív védekező játékot mutató együttes edzőjének tartja.

"Szeretném, ha a csapat a szurkolók számára is attraktív és őszinte hokit nyújtana. Ezért dolgozunk. Nem csak nekem, hanem a feleségemnek és a gyermekeimnek is egy új kezdet, és nagyon várjuk már" - mondta az edző. Hozzátette: a kluból, a városról és a régióról is, valamint a helyi emberekről is csak pozitívat hallott.

A 44 éves Majoross 2021 januárjában került a felvidéki együtteshez, mellyel azóta kétszer a negyeddöntőig jutott, legutóbb pedig az alapszakaszban hatodik lett, ami a klub történetének egyik legnagyobb sikere.

Korábban a MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Szlovákiai szerepvállalása előtt a MAC utánpótlásáért felelt. Dolgozott a válogatott másodedzőjeként is, illetve 2019-ben megbízott szövetségi kapitányként a divízió I/A világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

Jön a fontos kamatdöntés - Egyre fentebb a magyar részvények

A forint szempontjából a Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntése lesz a legfontosabb esemény a héten - az elemzők véleménye szerint a jegybank 50 bázisponttal fogja csökkenteni a kamatokat, ezzel az irányadó ráta 7,25%-ra csökkenhet. Ez lehet az egyik utolsó kamatcsökkentés idén, az év végére is viszonylag magas kamatot várnak az elemzők. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is kisebb mínuszokat láthatunk, a magyar tőzsde azonban ennek ellenére felülteljesít. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×