eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, az F csoport hatodik fordulójában játszott Sahtar Donyeck-RB Leipzig mérkőzésen Varsóban 2022. november 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Szoboszlai Dominik góllal járult hozzá a Bayern legyőzéséhez

Az RB Leipzig – Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően – történetében először, nyert a Bayern München vendégeként a Bundesliga 1-ben, s ezzel biztossá tette, hogy a bajnoki dobogó harmadik fokán végez, ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhet majd. Ugyanakkor a bajorok esélyei csökkentek a címvédésre.

A Bayern Serge Gnabry góljával ugyan megszerezte a vezetést a 26. percben, de az éppen a bajorokhoz tartó Konrad Laimer a 64. percben kiegyenlített. Az utolsó negyedórában a lipcseiek két büntetőt is rúghattak, az elsőt Nkunku, a másodikat Szoboszlai Dominik váltotta gólra. Mind a magyar válogatott csapatkapitánya, mind Willy Orbán végigjátszotta a 3-1-re végződő mérkőzést.

„Nagyon örülök, de nemcsak a gólomnak, hanem annak, hogy az első félidő után így fel tudtunk állni – nyilatkozta a mérkőzést közvetítő ARENA4 csatornának Szoboszlai. – A félidőben volt pár dolog, amit át kellett beszélnünk, volt egymás között egy kis ordibálás is, de ez kellett ahhoz, hogy mindenki felpörögjön és felébredjen a második félidőre. Nem volt nálunk sokat a labda, amikor pedig elöl letámadtunk, a középpálya és a védősor nem jött fel velünk, ebből volt egy kis vita” – árulta el. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy segíteni tudtak egy nagyon jó barátjának, a Dortmundot erősítő Karim Adeyeminek – akivel még Salzburgból ismerik egymást –, és bízik benne, hogy a sárga-feketéknek sikerül megszerezniük a bajnoki címet.

A Bayern maradt 68 pontos, vasárnap az Augsburgban játszó Borussia Dortmund (67) megelőzheti. A harmadik helyen álló RB Leipzignek 63, az Union Berlinnek 59, a Freiburgnak ugyancsak 59 pontja van. Mindhárom csapatnak már csak egy mérkőzése maradt.

A forduló korábbi részében a Hertha BSC 2–2-es döntetlent játszott a Bochummal, s kiesett.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×