eur:
395.08
usd:
368.04
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A felső sorban (b-j) Szalai Ádám, Lang Ádám, Priskin Tamás, Tőzsér Dániel, Király Gábor, Juhász Roland, az alsó sorban (b-j) Fiola Attila, Stieber Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán és Kádár Tamás, a magyar csapat játékosai az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzés után Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magyarország 0-1.
Nyitókép: Kovács Tamás

Visszavonul a Norvégia elleni történelmi gól szerzője

Hivatalos, hogy Priskin Tamás, az ETO FC Győr csatára a vasárnapi, szezonzáró bajnoki mérkőzésen ölti magára utoljára a zöld-fehér mezt - közölte az eto.hu.

A Kisalföld részletesen is ír a válogatott labdarúgó pályafutásáról. Eszerint a felvidéki játékos tizenöt évesen került az ETO-hoz. Bajnoki mérkőzésen először 2003. áprilisában lépett pályára a Ferencváros ellen, mindössze tizenhat évesen.

Három évvel később már a Premiere League-be frissen feljutó Watford szerződtette. Később játszott több angol klubban, de megfordult az orosz, osztrák, izraeli és szlovák bajnokságban is. Az ETO-ba 2020. januárjában tért vissza.

A magyar válogatottban Priskin Tamás 2005. augusztusában mutatkozott be Argentína ellen.

Legemlékezetesebb, mondhatni történelmi gólját 2015. november 15-én rúgta, amikor Norvégia elleni bombájának is köszönhetően, 44 év után újra Európa-bajnokságon szerepelhetett nemzeti csapatunk, ahol Priskin Tamás is pályára lépett.

Összesen 63-szor volt válogatott és nemzeti színekben 17 gólt szerzett.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×