eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Roger Ibanez, az AS Roma játékosa (b) fejel a labdarúgó Európa-liga elődöntője AS Roma - Bayer Leverkusen első mérkőzésén a római Olimpiai Stadionban 2023. május 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia

Csak José Mourinho AS Romája nyert a három olasz közül

Elsősorban az FC Basel bravúrja, illetve az olaszok gyengélkedése jelentette a meglepetést az Európa-liga és a Konferencia-liga elődöntőinek négy mérkőzésén.

Az Európa-ligában Budapest rendezi május 31-én a döntőt, így a négy, még versenyben lévő csapat célja a mostani elődöntőben a Puskás Arénába eljutás. Mind a két mérkőzést Olaszországban rendezték, a Serie A csapatai voltak a pályaválasztók.

A Juventus Torinóban az Európa-liga-specialistának mondható Sevillát fogadta. En-Neszri a 26. percben vezetést szerzett a spanyoloknak, akik ezt meg is tartották szinte a mérkőzés végéig, Gatti a 97. percben szerezte meg az egyenlítő gólt, így a Juventus legalább nem hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki idegenbeli visszavágót.

A Juvéban Vlahovics és Di Maria kezdett elöl, beállt Chiesa, sőt Pogba is, de sokáig így sem ment. A 61. percet játszó Leonardo Bonucci az 500. mérkőzését játszotta a Juvéban, a klub színeiben ezt a mérföldkövet korábban csak Alessandro Del Piero, Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, valamint a hetvenes-nyolcvanas évek csillagai közül Gaetano Scirea és Beppe Furino érte el.

Torino, 2023. május 11.
Manuel Locatelli, a Juventus (j) és Fernando, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európa-liga elődöntője Juventus - Sevilla  első mérkőzésén a torinói Allianz Stadionban 2023. május 11-én.
MTI/AP/LaPresse/Tano Pecoraro
Manuel Locatelli, a Juventus (j) és Fernando, a Sevilla játékosa a labdarúgó Európa-liga elődöntője Juventus - Sevilla első mérkőzésén a torinói Allianz Stadionban 2023. május 11-én. MTI/AP/LaPresse/Tano Pecoraro

A másik párban az AS Roma fogadta a Ferencvárost (is) kiejtő Bayer Leverkusent. Elképesztő hangulatban, a hazai csapat busza alig tudott araszolni az Olimpico felé, olyan petárdázás, görögtüzezés fokozta a szurkolók harci kedvét. A találkozó sokáig 0-0-ra állt, de a 63. percben a még csak 20 éves Edoardo Bove gólt szerzett. Ő az AS Roma történetének legfiatalabb gólszerzője a nemzetközi kupák elődöntőiben (1-0).

A Konferencia-ligában is rendeztek elődöntőt Olaszországban. Firenzében a Fiorentina fogadta az FC Baselt. A svájciak nem estek kétségbe amiatt, hogy Cabral vezetést szerzett a „violáknak”, a második félidőben a mindössze 19 éves, francia Andy Diouf kiegyenlített. Mi több: Zeki Amdouni a 93. percben győztes gólt szerzett! Az olaszok aligha gondolták, hogy három elődöntős csapatukból, egyaránt hazai pályán, csak José Mourinho Romája szerez majd előnyt.

A West Ham United nyert otthon, Londonban, pedig az idény meglepetéscsapata, az AZ előnyhöz jutott Reijnders révén. A „kalapácsosok” a második félidő derekán fordítottak, előbb Benrahma berúgott egy tizenegyest, majd Michail Antonio megnyerte a meccset (2-1). Kerkez Milos, eltiltása miatt, nem játszott a találkozón. Folytatás egy hét múlva, Alkmaarban.

(A nyitóképen: Roger Ibanez, az AS Roma játékosa (b) fejel a labdarúgó Európa-liga elődöntője AS Roma - Bayer Leverkusen első mérkőzésén a római Olimpiai Stadionban 2023. május 11-én.)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×