eur:
396.32
usd:
369.82
bux:
71845.78
2024. július 2. kedd Ottó
Halász Bence a kalapácsvetés selejtezőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az atlétikai vb magyar éremesélyese tízéves tervet sző

Nem zavarja a szakma és a szurkolók fokozott elvárása a kalapácsvető Halász Bencét, aki az olimpiai ciklus eddigi eredményei alapján a budapesti világbajnokság egyetlen magyar éremesélyesének számít. Az InfoRádióban arról vallott, egyéni csúcsot dobna a vb-n, jók az esélyei.

Kezd összeállni az erőállapota és a technikája a vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Halász Bencének, aki az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság egyetlen magyar éremesélyesének számít.

"Az alapanyagok megvannak, már csak egy jó ételnek kell elkészülnie" – fogalmazott a sportoló az InfoRádióban.

Jól érzi magát attól, ha elismerik, tehernek pedig semmiképp sem éli meg.

"Egy elismerés mindenféleképpen előrelöki a versenyzőt. Egy pici izgulás mindenképpen van bennem, de megpróbálom azt az előnyömre fordítani, bebizonyítom, hogy amit elvárnak tőlem, azt meg tudom csinálni" – mondta.

Célja az egyéni csúcs, de az helyezésre kalapácsvetésben sohasem lefordítható, hisz az időjárástól, a széltől, az aktuális mezőnytől is függ az adott pillanatban.

Vasárnap egy kéthetes ciprusi edzőtáborba utaznak, az lesz a "telet" lezáró felkészülési momentum. "Nagyon fontos lesz ez most, a legutóbbi erőfejlesztéseket jelenti" – fordította le.

A vb-ig hátralévő időben még tíz versenyt tervezett be,

"ennél nem kell több, az edzésre is kell fókuszálni, és ha a vb előtt nagyon kihajtja magát az ember, az rosszul is elsülhet" – gondolkodott hangosan.

A stadiont még nem látta, de tervezi, hogy valamikor megnézi. A vb kampányában "ennél már nem lesz sokkal több" szerepe, de ha kell, rendelkezésre fog állni.

Halász Bence úgy véli, karrierjében még tíz év benne van, tehát nem szeretné, hogy ez legyen karrierje csúcspontja, hisz Párizs, Los Angeles és Ausztrália is előtte áll még az olimpiák közül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×