eur:
394.75
usd:
368.61
bux:
71771.73
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Szurkolókat tartóztatnak fel rohamrendőrök a saint-denis-i Stade de France stadionnál a Liverpool FC - Real Madrid mérkőzés előtt a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében 2022. május 28-án. A Párizsban uralkodó közlekedési káosz miatt sok néző késve érkezett a stadionhoz, amelybe számos Liverpool-drukker jegy nélkül próbált meg bejutni, és eközben többen összetűzésbe kerültek a rendezőkkel. A mérkőzés 37 perces késéssel kezdődött, és a madridi együttes 1-0 arányú győzelmével zárult.
Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Közel 900 drukker perlelte be az UEFA-t

A Liverpool közel 900 szurkolója beperelte az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) a tavalyi, párizsi Bajnokok Ligája-döntőn a stadionon kívül kialakult káoszban elszenvedett sérülések miatt.

A 887 drukkert képviselő ügyvédi iroda hétfőn nyújtotta be jogi keresetét, amelyre az UEFA eddig nem reagált.

A Real Madrid 1-0-s sikerével zárult finálé előtt a francia fővárosban uralkodó közlekedési káosz miatt sok néző csak késve érkezett a stadionhoz, így számos, érvényes jeggyel rendelkező szurkoló nem jutott be a Stade de France-ba, miközben sok Liverpool-drukker belépő nélkül próbált bejutni. Eközben többen összetűzésbe kerültek a rendezőkkel, majd a fellépő rendőrök könnygázt vetettek be. A finálé végül 36 perces csúszással kezdődött.

Teodor Teodoridisz UEFA-főtitkár múlt hónapban jelentette be, hogy az UEFA kárpótlást fizet a jegyük birtokában is stadionon kívül ragadt liverpooli drukkereknek, elismerve "negatív tapasztalataikat". Az incidensekről februárban közzétett független áttekintés szerint az UEFA volt a felelős a "majdnem katasztrófát eredményező" helyzetért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×