eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A gólszerző ferencvárosi Lisztes Krisztián (b) és csapattársa ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Duplázott a 17 éves Lisztes Krisztián a ferencvárosi rangadón

A Mol Fehérvár volt a vendég, 2–2 lett a vége.

A címvédő és listavezető Ferencváros a 17 éves Lisztes Krisztián duplájával 2-2-es döntetlent játszott a vendég MOL Fehérvárral a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának mérkőzésén.

A zöld-fehérek már négy kör óta nyeretlenek az élvonalban, de előnyük így is kilencpontosra hízott a második Kecskeméttel szemben.

A székesfehérváriak, akik másodjára is veretlenek maradtak Bartosz Grzelak vezetőedző irányításával, maradtak a tizedik helyen, mindössze három ponttal megelőzve a már kiesőhelyen álló Budapest Honvédot.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-2 (0-1)

Groupama Aréna, 12 079 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Lisztes (59., 70.), illetve Stopira (7.), Makarenko (79.)

sárga lap: Botka (26.), Kovacevic (40.), illetve Dárdai (9.), Stopira (76.), Nego (92.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Abena, Kovacevic, Knoester - Botka (Lisztes, a szünetben), Esiti (Baráth, a szünetben), Vécsei, Sagal - Gojak (Nguen, 55.), Zachariassen, Traore

MOL Fehérvár FC: Kovács - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Dárdai (Makarenko, 69.), Flores, Christensen (Pokorny, 69.) - Kastrati (Larsen, 85.), Kodro, Schön (Nego, 85.)

Nagy elánnal kezdett a fővárosi együttes, Kovácsnak már a második percben védenie kellett, de egy szögletet követően mégis a vendégek szereztek vezetést. A bekapott gól nem törte meg a zöld-fehérek lendületét, sorra vezették a veszélyes támadásaikat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak. A hazaiak Zachariassen lövésénél jártak legközelebb a gólhoz, ám akkor a kapufa mentett. Annak ellenére, hogy a levegőben lógott az egyenlítés, mégis majdnem a bennmaradásért küzdő rivális duplázta meg az előnyét, azonban Schön szünet előtti találatát a videobíró érvénytelenítette les miatt.

A folytatásban alig 15 másodpercet kellett várni az első ferencvárosi ziccerre, de a csereként beállt Lisztes közelről fölé bombázott. Ezt követően viszont meddővé szelídült a címvédő fölénye, mégis ekkor egyenlített az FTC a nagy kedvvel futballozó Sagal harcosságának és Lisztes első élvonalbeli találatának köszönhetően. A hazaiak újra erőre kaptak, de a vezetéshez Csongvai kapitális hibája is kellett, aki saját 16-osán belül adta el a labdát, majd Traore önzetlensége után Lisztes másodszor is betalált. A hajrá kezdetén kissé váratlanul egyenlített a Fehérvár. Az utolsó percekben is a Ferencváros támadott a győzelemért, de csak szabálytalan gólig jutott - Abena kézzel ütötte a labdát a kapuba -, így be kellett érnie döntetlennel.

(Nyitóképünkön a gólszerző ferencvárosi Lisztes Krisztián és csapattársai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×