eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Tasion, az ukrán Sahtar Donyeck játékosa (k) csapattársaival ünnepel, miután gólt lőtt a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében játszott Sahtar Donyeck - FC Basel mérkőzésen Gelsenkirchenben 2020. augusztus 11-én. A Sahtar Donyeck 4-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Wolfgang Rattay

A profi sportolókat még nem hívták be katonának - egy kijevi magyar játékosügynök a háborúról

Simon Balázsnak sok barátja meghalt a háborúban. A magyar játékosügynök családja hétéves korában költözött Kijevbe. Videós interjúban beszélt az elmúlt egy év fájdalmairól és focinehézségeiről.

Simon Balázs az nb1.hu-nak adott videós interjújában arról beszél, hogy az egy éve kirobbant háborúban eddig sok barátja meghalt már. Egy éve, 2022-ben, egy hónapja volt, hogy ukrán játékosai többségének új klubot találjon. Azóta már újra futballoznak az ukrán bajnokságban, ahol, ha megszólalnak a szirénák, mindenkinek rögtön a stadion alá kell menekülnie.

A ProStar Sports Agency menedzseriroda játékosügynöke éppen a Kárpátokban síelt, amikor kitört a háború.

A magyar fiatalember felesége is ukrán származású. A háborúról azt mesélte, hogy 2022. február 24-én a kárpátaljai síelésből már nem mentek vissza Kijevbe, hanem azonnal Budapest felé vették az irányt a gyerekekkel.

Ami a munkáját illeti, a cégének 300 ukrán focistája van és ebből 200-an azonnal el akartak igazolni az oroszok támadása után. Azt mesélte az interjúban, hogy

a magyar klubok is sokat segítettek.

A Puskás Akadémia és a Mezőkövesd is akkor igazolt ukrán játékost, de megemlítette az MTK-t, a Fradit és az Újpestet is, amely klubok sokat segítettek, például a játékosoknak szállást biztosítottak.

Ami a labdarúgók helyzetét illeti, őket jellemzően nem hívják be katonának Ukrajnában, ahogy fogalmaz, ők csak a "negyedik szintű" behívásban vannak benne. Úgy tudja, hogy jelenleg számukra nincs hadkötelezettség. Kérdésként merült fel, hogy a Magyarországon játszó Zubkov és Petrjak miért igazoltak haza a Sahtar Doneckhez (a csapat tegnap jutott tovább az Európa-ligában és a Feyenoorddal játszanak majd). Ehhez némi magyarázat, hogy az ukrán csapat jelenleg Varsóban "van otthon". Az említett játékosok pedig kellően olcsók ahhoz, hogy velük tudják pótolni a háború miatt távozó brazilokat - mondta az interjúban a magyar játékosügynök.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×