eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A kisvárdai Anton Kravcsenko gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2022. október 24-én. Debrecen-Kisvárda 2-3.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kiderült, mekkora a futballisták átlagfizetése a magyar NB I-ben

Az UEFA jelentése nyilvánosságra hozta a 2021-2022-es pénzügyi évről szóló jelentését, ebből számítható ki ez az adat is.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemrég kiadott, 2021/2022-es pénzügyi évet összegző üzleti jelentése szerint a magyar NB I az európai bajnokságok sorában már a 18. helyet foglalja el a bérekre fordított kiadások alapján a maga 93 millió eurójával – írja az mfor.hu. Egy év alatt 82 millióról 93 millió euróra emelkedett a bajnokságban szereplő klubok bérekre fordított kiadása.

A bajnokságban szereplő csapatok bérekkel összefüggő teljes költése a szezonvégi árfolyammal átszámítva 36,6 milliárd forintot tesz ki, vagyis csapatonként valamivel több mint 3 milliárd forintot. Ebben nemcsak a játékosok, hanem az egyéb alkalmazottak, orvosi stáb, edzők, irodai, adminisztrációs alkalmazottak fizetése is benne van. Az UEFA jelentése szerint a bérköltségnek az 58,5 százalékát tette ki a legutóbbi szezonban a játékosok fizetése, vagyis 54,4 millió euró a focisták fizetését fedezte, ez átszámítva 21,4 milliárd forint. Ez csapatonként 1,7 milliárd forintos kiadást jelent egy szezonra.

A Transfermarkt adatai szerint a 2021/2022-es szezonban az NB I-es csapatok átlaglétszáma 39 fő volt, ez alapján

egy NB I-ben játszó futballista havi átlagfizetése 3,8 millió forint volt az UEFA adatai alapján.

Ez pont egymillióval magasabb az egy évvel ezelőttinél. Természetesen ez átlagfizetést jelent, a jobb játékosok ennek a többszörösét is megkeresik az olyan tehetős csapatoknál, mint a Felcsút, a Fehérvár vagy a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×