eur:
394.87
usd:
367.76
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Az olimpiai ötkarika Tokióban 2021. június 7-én. A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia július 23-án kezdődik a japán fővárosban.
Nyitókép: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi

India olimpiát akar rendezni 2036-ban

A Föld most "még csak" második legnépesebb országáról van szó.

India készen áll arra, hogy pályázzon a 2036-os nyári olimpia rendezési jogára. Erről Anurag Thakur sportminiszter beszélt szerdán, egyúttal jelezte: legnagyobb eséllyel Gudzsarát állam legnagyobb városa, Ahmedabad lehet a házigazda. A terveket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szeptemberi mumbai kongresszusán mutatják majd be.

"Vannak reményeink, és biztos vagyok abban, hogy India maximálisan fel fog készülni a pályázatra" - fogalmazott Thakur. Hozzátette, a városnak megvan a kellő infrastruktúrája - szállodák, repülőterek, sportkomplexumok - és a vezetőség nagyon komolyan gondolja a rendezést.

A nemzetközi médiában megjelent felsorolásban Indián kívül Egyiptom, Indonézia, Katar, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Oroszország, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Törökország és Magyarország szerepel az érdeklődők között.

A 2024-es olimpiának Párizs, a 2028-asnak Los Angeles, a 2032-esnek Brisbane ad majd otthont.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×