eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagy Zsolt (b) és a luxemburgi Florian Bohnert a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Hiába két látványos gól, csak döntetlen a luxemburgiak ellen

Németh András góllal mutatkozott be a válogatottban, Szalai Attila látványos gólt fejelt, de védelmi hibák miatt csak 2-2-es döntetlent ért el a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban a házigazdák csapata ellen.

A magyarok kezdő tizenegye: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Nagy Zs. – Gazdag, Szoboszlai – Ádám. A hazai csapaté: Moris – Bohnert, Mahmutovic, Jans, M. Pinto – Barreiro, Olesen – Danel Sinani, Dejvid Sinani, Borges Sanches – G. Rodrigues. A játékvezető a belga Lardot.

Az 5. percben Gelson Rodrigues észrevette, hogy Styles Callum röviden adta a haza a labdát, Dibusz Dénes kétségbeesetten buktatta az öt és feles vonalának közelében. A büntetőt Gelson Rodrigues könnyedén a kapuba emelte, 1-0.

Újra helyzetbe hozta a magyar védelem a luxemburgiakat, ezúttal Fiola Attila volt pontatlan. Willi Orbán blokkolta a lövést.

Egy ellentámadásnál Nagy Zsolt, ígéretes helyzetben, rosszul vette át a labdát, Bohnert szerelte.

A 23. percben Nagy Zsolt beadása után Ádám Martin mellel Gazdag Dániel elé tette a labdát, az amerikai légiós a tizenegyespontról éppen a kapuba vágta labdát. Óriási helyzet volt.

Két perccel később Szalai Attila gyönyörű gollal egyenlített a magyar válogatott. Styles látványos labdaszerzéssel javította az első gólnál elkövetett hibáját,. Willi Orbánhoz került a labda a jobbhátvéd helyén. A lipcsei védő beadását Szalai Atila parádés csukafejessel küldte a luxemburgi kapu jobb alsó sarkába, 1-1.

Fiola ívelése után Nagy Zsolt túlságosan önzetlen, egyszersmind pontatlan volt atovábbítással. Az ötös sarkához közel választott rossz megoldást.

A félidő közepétől átvette a mérkőzés irányítását a magyar csapat.

A luxemburgiak majdnem elkövették ugyanazt a hibát, amit a magyarok az első gólnál, de Szoboszlai Dominiknak nem volt szerencséje.

A félidő utolsó perceiben a luxemburgi kapust kellett ápolni, majd Ádám Martinról pattantak le a védő, kár, hogy a belga bíró ezt szabálytalannak látta.

A fordulás után a cserekapus, Schön rosszul jött ki Styles szögletére, de még bele tudott kapni Szalai Attila fejesébe, ezért nem lett gól.

Nagy Zsolt beadása után Ádám Martin elöl Jans éppen csak mentett. Lendületben a magyar csapat.

Hármas csere: Németh András Ádám Martin helyett, Kerkez Milos Nagy Zsolt helyett, Sallai Roland pedig Gazdag Dániel helyett.

Figyelni kell, ne törjön meg a lendület. Willi Orbán szinte tiszta helyzetből fejelt a kapu mellé.

A 66. percben vezetést szerzett a magyar csapat, Kerkez Milos beadását a középen egyedül maradó újonc, Németh András a hálóba belsőzte, 1-2.

A 77. percben Curci, a luxemburgiak újonca szép cselt csinált, s azzal már ziccerbe került, ÍDibusz Dénes mellett elrúgta a labdát, Lang Ádám pedig belerúgott a labdába, de az a hálóba jutott. Kár érte, 2-2.

Nagy Ádám és Fiola is lement, Baráth és Botka játszik tovább.

Lyukas volt középen a magyar védelem, Curci egyedül lépett ki, Dibusz óriási vravúrral védett. A semmiből jöttek fel az elmúl tíz percben a luxemburgiak.

Szoboszlai Dominik szabadrúgásból (nagyon messziről) kapura lőtt, majd lement a pályáról, Kalmár Zsolt, hosszú sérülése után, visszatért a válogatottba.

Magyar szöglet után ért véget a mérkőzés: Luxemburg–Magyarország 2-2.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×