eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Facebook

Párizs 2024: mutatjuk a kabalafigurákat – videó

Bemutatták a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia kabalafiguráit.

A "Frígek"-nek nevezett alakokat füles frígiai sapkáról mintázták, melyek nyomán - a köztársaság és a szabadság szimbólummá válva - a nagy francia forradalom idején terjedt el a vörös jakobinus sapka.

A "piros ruhás" két alak szeme - egyértelműen utalva Franciaországra - trikolor kokárda.

"Olyan kabalát kerestünk, amely megtestesíti a francia szellemiséget, magán hordozza az ország színeit és jelképezi történelmünk egy részét"

- magyarázta Julie Matikhine, a Párizs 2024 márkaigazgatója, aki kiemelte, hogy a kabalák kiválasztásában 6 és 14 év között gyerekek segítségét is igénybe vették.

A több verzióban készülő plüssfigurákat már e héttől meg lehet vásárolni az ötkarikás játékok párizsi hivatalos üzletében. Elérhetők lesznek majd online-rendeléssel, illetve az egyik nagy támogató, a Carrefour üzleteiben, továbbá játékboltokban is.

A költségvetés legutóbbi, 2021-es verziója szerint a játékokhoz kapcsolódó ajándéktárgyak eladásából a szervezők 127 millió euró bevételre számítanak.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×