eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzés után a Groupama Arénában 2022. október 27-én. Ferencváros - AS Monaco 1-1.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hogy van az, hogy a Ferencváros egyből a 16 közé jutott?

Tíz pontot gyűjtött a magyar bajnok a Monaco elleni hazai döntetlennel, ezzel csoportelsőként biztosította helyét az Európa-liga tavaszi folytatásában. Az új lebonyolítás szerint rögtön a nyolcaddöntőbe került.

Csoportelsőként végzett a Ferencváros a labdarúgó Európa-ligában. Korábban három győzelmet szereztek a klub labdarúgói a csoportjukban, csütörtökön, az ötödik fordulóban a Monaco ellen korán hátrányba kerültek, de a félidő előtt feljavult a játékuk, és a hajrában sikerült egyenlíteniük, majd megőrizniük az 1–1-es eredményt.

Ez a helyezés most különösen sokat ér.

A csoport másik mérkőzésén Belgrádban a szerb Crvena zvezda 2–1-re verte a török Trabzonsport, ezzel pedig egy fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy a Ferencváros nem csak továbbjut és a tavasszal is érdekelt lesz a sorozatban, hanem már biztosan csoportelső, és ennek ettől a szezontól kezdve óriási jelentősége van.

Az új rendszerben ugyanis

a nyolc csoportban második helyen záró csapatokat a Bajnokok Ligája csoportkörében harmadik helyen záró, ezzel az El-be lecsúszó csapatokkal sorsolják össze

az első tavaszi fordulóra. Vagyis 24 csapat folytatja jövőre, az El-ben csoportmásodikok a BL csoportharmadikjaival játszanak, az El-ben csoportgyőztesei, így a Ferencváros is, kiemeltek, ők majd a párharcok győzteseivel mérkőznek meg az El-nyolcaddöntőjében.

Az El további menetrendje:

  • a kieséses szakasz első körének sorsolása: november 7., 13 óra
  • a kieséses szakasz első körének mérkőzései: február 16. és 23.
  • a nyolcaddöntő sorsolása: február 24., 13 óra (tehát ebben érintett legközelebb a Ferencváros)
  • a nyolcaddöntő mérkőzései: március 9. és 16.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×