eur:
386.18
usd:
356.72
bux:
69114.5
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Robert Lewandowski, az FC Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának csoportkörében, a C csoport második fordulójában játszott Bayern München-FC Barcelona mérkőzésen Münchenben 2022. szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Barcelona: lehet, hogy már a kezdésre minden kiderül

A csodáért, hajrá, Viktoria! – ezt írja a barcelonai Sport, amely tisztában van azzal, csak a Viktoria Plzen őrületes bravúrja nyithat(kicsit) ki a Barcelona előtt a szinte már csak remélt továbbjutás felé vezető út kapuját.

A Bajnokok Ligája C csoportjában a Bayern München 12 ponttal áll az élen, minden eddigi mérkőzését megnyerte. Már továbbjutott. Mögötte a második helyezett az Internazionale, 7 ponttal, harmadik csak a Barcelona, 4-gyel. A Viktoria pont nélküli. Az olaszok és a katalánok közötti hárompontos különbség, valamint az a tény, hogy azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, azt jelenti, hogy ha az Inter otthon megveri a Viktoriát, a Barcelona biztosan nem előzheti meg: azaz egymást követő második évben sem jut be a BL tavaszi folytatásába.

A helyzetet csak fokozza – más nézőpontból: egyszerűsíti –, hogy a milánói mérkőzés 18.45-kor kezdődik, tehát, mire elkezdőik a Camp Nouban a Barcelona és a Bayern mérkőzése, már ismertté válik az Inter eredménye. Könnyen elképzelhető, a papírforma azt ígéri, hogy a Barcelona már eleve úgy lép pályára a bajorok ellen, hogy számára nincs tétje a mérkőzésnek. (Elvileg, persze, akkor is van: lesz-e legalább harmadik, mehet-e az Európa-ligába. Az utolsó fordulóban találkozik még a Viktoria Plzennel, kialakulhat pontazonosság, de legalább négy góllal ki kellene ahhoz kapnia Csehországban, hogy bajba kerüljön.)

Így aztán jelen állás szerint még van esélye a továbbjutásra, de lehet, hogy 21 órára már nem lesz. Xavi Hernandez, a vezetőedző mérsékelten optimista nyilatkozatokat tett, de ő is tudja, nem a saját kezükben van a sorsuk, megpróbálnak mindentől függetlenül jól játszani, adott esetben egy presztíszsgyőzelmet aratni a ki tudja, mennyire motivált Bayern ellen.

Van példa, a helyzet nagyon hasonlít a tavaszi, március 20-iEl Clásico előttihez, amikor a Real Madrid szinte már biztos bajnok volt, de a Barcelona a Bernabéuban presztíszsgyőzelmet aratott, 4-0-ra nyert.

Az esti program

A csoport: Ajax–Liverpool, Napoli–Rangers (21.00)

B csoport: FC Bruges–FC Porto (18.45), Atlético Madrid–Bayer Leverkusen (21.00)

C csoport: Internazionale–Viktoria Plzen (18.45), Barcelona–Bayern München (21.00)

D csoport: Eintracht Frankfurt–Olympique Marseille, Tottenham HFC–Sporting (21.00)

Címlapról ajánljuk
Hiába a német recesszió, évtizedek óta a legnagyobb fizetésemelés jön a Bundestagban

Hiába a német recesszió, évtizedek óta a legnagyobb fizetésemelés jön a Bundestagban

Jelentősen emelkedik júliustól a német parlament képviselőinek havi fizetése. A Bundestagban helyet foglaló 736 honatya havi fizetése ugyanis hat százalékkal emelkedik az eddigihez képest. Az erről szóló döntés ellen egyedül az ellenzéki Baloldal Pártja tiltakozott, utalva arra, hogy évtizedek óta a legnagyobb arányú fizetésemelésről van szó. Ráadásul olyan időkben, amikor a szociális kiadások csökkentése a pénzügyminiszter egyik fő vesszőparipája.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×