eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A győri Yvette Broch (k) és Stela Posavec, a horvát csapat játékosa (b) a kézilabda női Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Lokomotiva Zagreb mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Értékes idegenbeli norvég skalpot gyűjtött be a Győr

A Győri Audi ETO KC 35-21-re nyert a norvég Storhamar HE otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap.

A vendégek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset és Line Haugsted hiányzott.

Az ETO magabiztos, gyors játékkal kezdett, de nem hibátlanul, ennek ellenére a 13. percben már három góllal vezetett, és csakhamar ötre nőtt a különbség. Egy 4-1-es sorozattal felzárkózott a BL-újonc Storhamar, amely ebben az időszakban pontosabban támadott és hatékonyabban védekezett, a győriek pedig nem tudtak olyan mértékben irányítani, mint korábban.

Az első félidő 13-15-ös állásnál ért véget, a második felvonás elején pedig villámrajtot vett az ötszörös BL-győztes ETO, és 13 perc alatt egy 10-3-as sorozattal eldöntötte a mérkőzést. A hátralévő időben is más dimenzióban kézilabdáztak a vendégek, akik elsöprő második félidőt produkáltak.

Az ETO-ban Ana Gros hat, Anne Mette Hansen és Linn Blohm öt-öt gólt, Silje Solberg 51 százalékos (35/18), Sandra Toft pedig 55 százalékos (9/5) védési hatékonysággal zárt.

A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Győr jövő szombaton a montenegrói Buducnost Podgoricát fogadja, a két sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező Ferencváros pedig ugyanazon a napon a cseh DHK Baník Most vendége lesz.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, B csoport: Storhamar HE (norvég)-Győri Audi ETO KC 21-35 (13-15)

lövések/gólok: 48/21, illetve 57/35

gólok hétméteresből: 2/2, illetve 1/1

kiállítások: 4, illetve 4 perc

Az FTC csoportjában szereplő német Bietigheim vasárnap hazai pályán 30-23-ra legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljanát. A válogatott Szikora Melinda 12 védéssel járult hozzá a sikerhez, csapata 2021. március 31. óta veretlen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×