eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A magyar válogatott tagja, Ádám Martin a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 13-án. A játékosok megtekintették a pályát a Nemzetek Ligája 4. fordulójának másnap esti, Anglia-Magyarország labdarúgó-mérkőzése előtt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ádám Martin bajnoki címben bízik

A dél-koreai labdarúgó-bajnokságban szereplő Ulszan Hyundai csatára abban is reménykedik, hogy bekerülhet a magyar válogatott kezdőcsapatába.

A távol-keleti országba nyáron igazolt futballista az M1 aktuális csatornának adott csütörtöki interjúban elárulta: nem számított ilyen gyors beilleszkedésre, ám szerencsére elég hamar megszerezte első találatát és az ország, a környezet megszokása is gyorsan ment.

Játéktudásban azonosnak tartja az NB I-et és a dél-koreai bajnokságot, utóbbi viszont intenzitásban edzésen és mérkőzésen is előrébb jár tapasztalatai alapján.

Két fordulóval a zárás előtt együttesét egy pont választja el a bajnoki címtől, amely az első élvonalbeli aranyérem lenne a klub számára. A 27 esztendős csatár bízik benne, hogy már a hétvégén sikerül ezt megszerezni.

Ádám Martin november elején utazik haza Magyarországra és reméli, hogy még az idén számítanak rá a válogatottban. Eddig nyolcszor kapott lehetőséget, mindannyiszor csereként, az azóta visszavonult csapatkapitány, Szalai Ádám helyén. A csatárposzt megüresedése kapcsán úgy fogalmazott: lehetőségként fogja fel, amelyet meg akar ragadni.

"A címeres mezt akkor is jó érzés felvenni, ha csak néhány percre teszi az ember. Remélem, hogy ezt majd kezdőként is átélhetem" - fogalmazott.

A válogatottat a Nemzetek Ligájában elért sikeres szereplésének köszönhetően a legerősebb kalapból húzták ki az Európa-bajnokság selejtezősorozatának vasárnapi sorsolásán, ellenfélül a szerb, a montenegrói, a bolgár és a litván együttest kapta a G csoportba.

"Azt gondolom, hogy jó csoportba kerültünk, de ezt a helyén kell kezelni. Nehezebbe és könnyebbe is kerülhettünk volna, ugyanakkor jó eséllyel várhatjuk ezeket a mérkőzéseket" - mondta Ádám Martin. Hangsúlyozta: koncentrálni kell és elvégezni a szükséges munkát, valamint nem szabad félvállról venni a csoportot.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×