eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győztes magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert.
Nyitókép: Illyés Tibor

„Ez így szép, 1-0, Szalai-gól, ennél szebb nem kell” – így látták a játékosok és a kapitány

Túláradó boldogsággal nyilatkoztak a magyar válogatott tagjai, a mindig visszafogott szövetségi kapitány pedig Szalai Ádámot dicsérte.

„Megbeszéltük a szögletet, Szoboszlai Dominik lábával nem nehéz jó kombinációt csinálni. Fontos mérkőzés áll előttünk, szeretnénk még feljebb jutni, ami nagyon nehéz lesz” – mondta a 26. válogatottbeli góljával, Gera Zoltánnal holtversenyben, a XXI. század legeredményesebb magyar válogatott futballistájának számító Szalai Ádám. Hozzátette: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy Anglia után Németország ellen is győzni tudtunk, ami hihetetlen eredmény, de azzal a melóval, amit a csapat nap mint nap beletesz, nem véletlen. Büszke vagyok rá, hogy apukaként is gólt szereztem a válogatottban.”

Szoboszlai Dominik azt mondta: „Sok minden lejátszódott bennem a gól után, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan vezetést tudunk szerezni. Úgy mentünk fel a pályára, hogy nincs veszíteni valónk, de ha már idáig eljutottunk, szeretnénk folytatni a jó sorozatot. Nem tudtam, hogy Szalai Ádám rám adja a csapatkapitányi karszalagot, ami nagyon nagy megtiszteltetés. Bárki lesz a kapitány, az tovább fogja vinni azt, amit Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám elkezdtek.”

Gulácsi Péter nagyon boldog és nagyon bölcs volt: „A futball különleges történeteket tud írni, ez a mai ilyen volt. Mindenki tudja, Szalai Ádám mit jelent a válogatottnak és Magyarországnak. Ez így szép, 1-0, Szalai-gól, ennél szebb nem kell.” A mérkőzést így foglalta össze: „Az első félidőben nagyon átgondolt, jó teljesítményt nyújtottunk rengeteg szép támadással, hátul pedig jól zártunk. A másodikban nem akartunk annyira kinyitni, jól blokkoltunk, lezártuk a passzsávokat”

„Örülök, hogy ilyen fontos mérkőzésen szereztük meg a három pontot, mindannyian nagyot küzdöttünk. Nagyon hálás vagyok Marco Rossinak, hogy megadta nekem a lehetőséget. A mérkőzés előtt beszéltünk, a csapattagok is sokat segítettek, így nyugodtan léptem pályára” – mondta a kitűnően bemutatkozó újonc, Kerkez Milos.

Schäfer András először arról beszélt, hogy rengeteget kellett futniuk a középpályán, majd hozzátette: „Mentálisan nagyon erősek vagyunk, ezt egy ilyen sorozat vége felé ki lehet mondani. Bizonyítottuk, hogy mennyire tudunk küzdeni egymásért. Sokat léptünk előre az Eb-hez képest is. Még lehet ünneplés az olaszok ellen több, mint 60 000 ember előtt.”

Marco Rossi kicsit már előre is tekintett: „Az első félidőben remekül teljesítettünk, a másodikban nagyon mélyen kellett védekeznünk. Szalai Ádám nagyon is megérdemel minden dicséretet. Fura módon őt többre értékelik külföldön, mint Magyarországon. Az olaszok elleni mérkőzéssel tudjuk feltenni a koronát a teljesítményünkre. Különleges mérkőzés lesz számomra az olaszok elleni. Örülünk, hogy 5 mérkőzésből 10 pontot szereztünk, ezt senki sem hitte. Hálásnak kell lennünk a játékosok erőfeszítéséért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×